[sz]Fotók: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu[sz]
Erdőtüzek miatt hatalmas területek égnek Dél-Kaliforniában – írja a CNN.

A lángok pénteken csaptak fel, vasárnapra pedig már több mint 80 ezer négyzetkilométerre terjedt ki a tűz a Los Angelestől keletre fekvő Cherry-völgyben.

Jelenleg több mint 1300 tűzoltó küzd a tűz megfékezéséért, de helikopterek, repülők és földi járművek is részt vesznek az oltásban. A tűzoltók munkáját nehezíti, hogy a tűz többnyire meredek, egyenetlen dombidéken pusztít, ezért nehezen tudják megközelíteni a területet a szakemberek. Ráadásul Dél-Kaliforniában kánikula és aszály van, így az időjárási körülmények sem kedvezőek.


Fotó: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

A helyi hatóságok közlése szerint eddig már 8000 embert kellett kiköltöztetni, sérültekről azonban egyelőre még nem érkezett hír. Egy családi ház és két épület már porig égett a tűzben, de még 2500 lakóházat veszélyeztetnek a lángok.


Fotó: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

A környéken lévő hotelekben és egy középiskolában evakuálási központot hoztak létre, ahol a koronavírus-járvány miatt egészségügyi vizsgálaton kell átesniük az oda telepített embereknek, továbbá maszkot kell viselniük és be kell tartaniuk a védőtávolságot.

A Twitteren megosztottak egy látványos timelapse felvételt az erdőtűz egy kis részéről:

A fényképek feltöltője és a cikk írója