Kezdőlap Tech Bemutatkozott a Pixel 4a, a Google kedvező árú mobilja

Bemutatkozott a Pixel 4a, a Google kedvező árú mobilja

26
0

Megérkezett a Pixel széria legújabb mobilja, és ezúttal nem csúcsmobilt kapunk, hanem egy megfizethető árú, ráadásul kompakt méretű mobillal rukkolt elő a cég.

Manapság már 6,5-6,9 colos mobilokat dobnak piacra a gyártók, így üde színfolt lehet a Google Pixel 4a, amely 5,81 colos OLED kijelzőt kapott, amely nem mellesleg 2.340 x 1.080-as felbontással bír. A ház kifejezetten kompaktra sikerült, hiszen 144 x 69,4 x 8,2 mm méretet kapott, és 144 grammjával pillekönnyűnek tűnik a mai androidos felhozatalban, ahol nem ritkák a 200 gramm feletti készülékek sem.

A költségek csökkentése miatt a gyártó a Snapdragon 730G chipet tette bele, amely mellé 6GB RAM és 128 GB háttértár került. Ez nem túl combos, ám a játékokon kívül mindenre elég lehet, ráadásul a sallangmentes Android is gördülékenyen fut rajta.

Egészen hihetetlen módon mindössze két kamera került rá összesen, amely szintén szokatlan manapság. Hátra egy 12,2 MP-es Sony IMX363, míg előre egy 8 MP-es modul került. A tesztek alapján egyébként kifejezetten jól teljesít a mobil ezen a téren, és bár a csúcsmobilokhoz nem ér fel, de rengeteg középkategóriás, 3-4 kamerás mobilt leköröz.

A Google erősen igyekezett minden téren lecsökkenteni a költségeket, ezt tükrözi a műanyag ház, és a 3.140 mAh-s akkumulátor is, amelyet “mindössze” 18W-os sebességgel tudunk tölteni. A vezeték nélküli töltés természetesen kimaradt, csak úgy, mint a microSD kártyával való bővíthetőség és az IP védettség. De legalább a jack aljzat továbbra is megmaradt.

Elsőre tehát kissé vegyes érzésünk lehet a Pixel 4a-val kapcsolatban, ám összességében egy igen jól sikerült mobilról van szó. Szinte minden téren meg kell alkudnunk egy kicsit, ám ez természetesen az olcsóbb árkategóriás mobiloknál. Kompakt méret, pörgős rendszer és szinte minden szituációban korrekt fotósképességek jellemzik, amelyhez ráadásul egy 350 dolláros árcula tartozik. Ez kb. 102 ezer forint, ennyiért pedig kifejezetten vonzónak tűnik a Pixel 4a.

Forrás: AndroidAuthority

 

The post Bemutatkozott a Pixel 4a, a Google kedvező árú mobilja appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója