Kezdőlap Politika A baloldal csak papol szakmai alapon hozott döntésekről, de példát a jobboldal...

A baloldal csak papol szakmai alapon hozott döntésekről, de példát a jobboldal ad

26
0
A politikában sokszor az a vádolnak bizonyos embereket, hogy mindig mindenre nemet szavaznak, és nem a szakmai indokok figyelembevételével, hanem politikai elkötelezettségük szerint hoznak döntéseket. Tapasztalhatjuk, hogy a baloldal az ország sikereit nem tartja szem előtt, tagadja  az eredményeket, keresztbe tesz, ahol tud, hiszen számukra ezek már csak azért sem számítanak, mert a kormány érte el őket. A fővárosban ellenzékbe szorult fideszes képviselőket is hasonló vád éri: most, hogy nem az ő kezükben van a kormányrúd, mindenre nemmel szavaznak. Ha azonban tüzetesen vizsgáljuk meg a helyzetet, azt láthatjuk, hogy szakmai alapon hoznak döntést, hiszen Gyurcsány elhasznált potentátjait nyilván nem szavazzák meg, azonban találkozhattunk ellenpéldával is. A baloldali fővárosi vezetés és a fővárosi Fidesz együtt szavazta meg Mártha Imre kinevezését a Főtáv vezérigazgatói posztjára, melynek oka nem más a jobboldali képviselők részéről, mint a szakmai munka elismerése. Nem kell mindig nemet mondani.

Mártha Imre, a FŐTÁV januárban kinevezett vezérigazgatója a cégcsoport átvilágítása után döntött úgy, hogy a társaság leányvállalatai beleolvadnak az anyacégbe, tehát a FŐTÁV KOMFORT Kft., a FŐTÁV Kiserőmű Kft. és az IMMODUS Zrt. megszűnik önállóan létezni, tevékenységeiket az anyavállalatban egyesítik. Ennek a lépésnek a legfontosabb célja az volt, hogy hatékonyabb, átláthatóbb legyen a cégcsoport működése. Ritka eseménynek lehettünk tanúi, hiszen a Fővárosi Önkormányzat mind a 23 jelenlévő képviselője igent mondott az előterjesztésre, mely nyilván nem volt véletlen. Mártha Imre nem először számíthatott teljes egyetértésre, hiszen korábban is szavazott mellette ellenzékben a Fidesz. Még 2009-ben, illetve 2010-ben, az Országgyűlésben akkor ellenzékben lévő  fideszes honatyák ugyancsak szakmai alapon támogatták a MAVIR-nak az MVM cégcsoportban tartását, valamint Paks II bővítésének szükségességét. A javaslatot az a Mártha Imre terjesztette elő, aki akkor az MVM vezérigazgatója volt.

Mártha Imre az idén januárban történt egyetértést és ellenszavazat nélküli támogatást így kommentálta:

A képviselők együtt szavaztak, pártállástól függetlenül. Örülök, hogy támogatták a szakmai elképzeléseimet.

A baloldal tanulhatna az általuk folyamatosan hangoztatott “szakmaiságról”, hiszen nehezen kutathatnánk fel olyan döntést a múltból, amikor nem nemet akartak mondani, hanem szakmai alapon álltak oda egy-egy döntés vagy kinevezés mellé.

Fotó: MTI

A A baloldal csak papol szakmai alapon hozott döntésekről, de példát a jobboldal ad bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója