Kezdőlap Aktuális Soha nem nyertek még úgy Forma-1-es futamot, mint Hamilton a Brit Nagydíjat

Soha nem nyertek még úgy Forma-1-es futamot, mint Hamilton a Brit Nagydíjat

26
0

A verseny toronymagas esélyese, a brit Lewis Hamilton nyerte hazája idei (első) Forma-1-es futamát.

Az idén verhetetlennek tűnő Mercedesek az első sorból indulva szinte végig vezették a versenyt, amelyen két komolyabb ütközéstől (Daniil Kvjat és Kevin Magnussen kiesésétől) eltekintve nem sok minden izgalom történt. Egészen az 52 körös verseny 50. köréig: akkor

a második helyen haladó finn Valtteri Bottas Mercedesének bal első kereke nem bírta a terhelést, és defektet kapott.

Ráadásul a legrosszabb helyen, a pálya elején, így a pilótának egy teljes kört meg kellett tennie, hogy a boxban új abroncsokat kapjon. Ezzel nem csak dobogós helye, de pontszerző esélyei is elszálltak.

Nem sokkal később az így második helyre kerülő Max Verstappent szintén a boxba hívták, hogy új gumikon megfussa a verseny leggyorsabb körét, egy plusz pontot szerezve így. Mint kiderült, hiba volt ezt tenni. Hamarosan ugyanis csapattársa és a negyedik helyen futó Carlos Sainz után

az élen haladó Lewis Hamilton is defektet kapott. Ő azonban az utolsó körben, és a futófelület rajta maradt a kerekén, így ha szakadt, leváló gumival is, de megnyerte a futamot a kerékcseréje miatt több mint fél percre lemaradó Verstappen előtt.

A harmadik helyre Charles Leclerc idén másodszorra hozta be a gyengélkedő Ferrarit. Győzelmével négy futam után összetettben Hamilton magabiztosan, 30 ponttal előzi csapattársát, Bottast. A világbajnokság jövő héten egy második (hivatalosan 70. évfodulós Nagydíjra keresztelt) brit futammal folytatódik.

[kapcsolodo]/hamilton-nyerte-a-forma-1-magyar-nagydijat-iden-is-mar-nyolcadszor/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója