Súlyos állapotban fekszik kórházban Benkő László, orvosai küzdenek érte, írja a Bors. Az Omega billentyűse néhány éve úgy tűnt, hogy sikeresen küzdött meg a rákkal, de az utóbbi időben újra megrendült az egészsége.

A 77 éves zenész nemrégiben belső vérzéssel került kórházba. Felmerült, hogy a problémát a rengeteg győgyszer közül valamelyik okozhatta. Az orvosok szerint Benkő állapota kritikus, Kóbor János egyenesen azt kérte a rajongóktól, hogy imádkozzanak társa életéért.

“Szegénykém nagyon rossz állapotban van, nemrégiben újra kórházba került, és azóta állandó felügyelet és kezelés alatt áll. Bevizesedett a tüdeje, válságos az állapota, az orvosok azonban mindent megtesznek az életben maradásáért.”

Benkőt nem hagyják magára az Omega tagjai a kórházban sem, rendszeresen látogatják súlyos beteg társukat.

“Utoljára Ciki (Debreczeni Fe­renc, az Omega dobosa) volt bent nála a kórházban, de sajnos nem igazán tudott Lacival kommunikálni. Nagyon le vagy gyengülve, és alig hallja, amit mondunk neki. Jelen helyzetben mi sem tudunk annál többet tenni, minthogy lélekben mellette vagyunk, és sok erőt, kitartást kívánunk neki. Most tényleg nagy szüksége van a támogatásra, mert nagyon le van gyengülve. Persze próbálja magát tartani, de tudom, látom, hogy nagyon megviseli ez az egész”
– számolt be a billenytűs állapotáról a zenekar énekese.

A lap információit Benkő László fia is megerősítette:

“Egyik intézményből viszem a másikba, s most jelenleg az egyik budapesti kórház belgyógyászatán fekszik. Természetesen rendszeresen látogatom, s igyekszem minden pillanatban mellette lenni, az elmúlt napokban azonban sajnos én is megbetegedtem, belázasodtam, így most nekem sem ajánlott látogatnom őt.”
– mondta Benkő Balázs.

[kapcsolodo]eletmento-muteten-esett-at-benko-laszlo-az-omega-billentyuse/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója