Kezdőlap Aktuális Tiborcz István balatoni nyaralójánál akciózott a Momentum

Tiborcz István balatoni nyaralójánál akciózott a Momentum

41
0

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy szombaton egy laza, kalapos-napszemüveges fotóval köszönt be a Facebook-oldalára Orbán Viktor a Balaton mellől. „Több Balaton, kevesebb Brüsszel” – írta a kép mellé a kormányfő.

A Magyar Narancs később arról írt, a fotó Orbán Viktor veje, Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokán készülhetett.

[kapcsolodo]magyar-narancs-orban-viktor-tiborcz-istvan-nyaralojabol-koszont-be-amikor-a-balatont-nepszerusitette/[kapcsolodo]

Hogy valóban ott készült-e a fotó, arra a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön nem válaszolt. Az Átlátszó írta meg először tavaly júniusban, hogy Tiborcz István megvásárolt két szomszédos telket a Balaton északi partján. Az oknyomozó portál drónfelvételt is készített a medencés házról.

A tulajdoni lapja szerint ez egy gazdasági épület.

Ez nem egyedi jelenség a Balaton környékén. A hónap elején a 444.hu mutatta be, hogy a tihanyi félszigeten épül egy csaknem négyszáz négyzetméteres ingatlan, ami hivatalosan mezőgazdasági épület lesz, lakófunkcióval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón általánosságban elmarasztalta ezt a gyakorlatot.

“Ha gazdasági épületet húzunk fel, annak van egy jogszabályi definíciója. Azt utána nem nyaralónak használják. Vagy ha igen, akkor jogsértő módon jártak el”

– mondta akkor Gulyás Gergely.

Nemrég a Momentum is ellátogatott a helyszínre – számolt be az RTL Híradó.

[next]

A párt táblát akasztott Tiborcz István kapujára. Az uniós pénzből fizetett beruházásokéhoz hasonlító feliraton az áll: köszönjük a magyar állam és az Európai Unió támogatását, ami szerintük 14 milliárd forint közpénz.

A pártnál azt mondják, ennyi pénzt fizetett ki a magyar állam a költségvetésből, miután az unió csalás elleni hivatala szabálytalanságokat talált Tiborcz akkori cége, az Elios közbeszerzéseinél.

“Mi emlékeztetni szeretnénk az embereket, hogy ezeket a pénzeket vissza fogjuk venni, és meg fogjuk tisztítani a korrupciótól Magyarországot. Ugyanis a magyar tenger nem lehet magántenger”

– fogalmazott Fekete-Győr András a Momentum videójában.

A Momentum mellett az utóbbi hetekben valamennyi parlamenti ellenzéki párt különböző akciókkal arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy szerintük egy szűk kormányközeli gazdasági elit egyre nagyobb befolyást szerez a Balaton környékén.

Az RTL Híradó riportja:

A fényképek feltöltője és a cikk írója