Kezdőlap Aktuális Marad a kánikula csütörtökön, 34 fok is lehet

Marad a kánikula csütörtökön, 34 fok is lehet

19
0

[sz]Fotó: Jancsikity Gergely[sz]

Csütörtökön kevés felhő lesz felettünk, a napsütésé lesz a főszerep. Kisebb zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Az északias szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 13-21, délután 29-34 fok között alakul a hőmérséklet, frontmentes idő várható – írja az Időkép.

Pénteken is sok napsütésre, kora délután északkeleten növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet, máshol csak kevés felhő lesz az égen. Egy-egy kisebb záporra, zivatarra délen van némi esély. Az északias szél az északi megyékben időnként megélénkülhet. Hajnalban 14-20, délután 28-33 fok várható.

Szombaton szinte felhőmenetes, zavartalanul napos időre készülhetünk. A mérsékelt északi, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakulhat, a Dunántúlon lesz melegebb az idő.

Vasárnap délelőtt is derült idő ígérkezik, de kora délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet és az Alpokalján egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat késő délután. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt, néhol élénk lehet. Napközben 26-32 fok valószínű.

A fényképek feltöltője és a cikk írója