[sz]Fotó: World Economic Forum / Wikipedia [sz]

Pocsékolásnak nevezte Bill Gates a koronavírus-tesztek egy részét a CNBC-nek adott interjújában – írja a CNN. Azzal indokolta mindezt, hogy a legtöbb teszt eredményére sokat kell várni, ezzel pedig megkérdőjelezhetővé válik az eredmény. Az embereknek ugyanis az eredménytől függően kell, hogy változtassanak szokásaikon: ha még napokig függőben van az eredmény, akkor nem biztos, hogy az illető betart minden előírást, miközben még fertőzhet.

Gates szerint az embereknek hamarabb tudniuk kéne az eredményt, hogy időben alkalmazkodhassanak viselkedésükkel a helyzethez, és megelőzzék, hogy egy esetleges fertőzés esetén továbbfertőzzenek másokat.

A világ második leggazdagabb embere arra is kitért, hogy pofátlanság emiatt még pénzt is kérni, pont ezért még nagyobb pocsékolás a tesztelés.

Ráadásul a számok is csalókák: hiába mutogatják az országok, hol mennyi tesztet végeztek, pont a tesztelés lassúsága miatt irreleváns a számuk.

Ezzel persze nem azt mondta, hogy a tesztelés fölösleges, inkább rámutatott a rendszer hibáira és arra, hogy mindenképpen fejleszteni kéne a tesztelést. Ebben egyetértett vele Brett Giroir admirális, az amerikai egészségügy-minisztérium helyettes vezetője, aki szerint legalább 24 órás tesztek kellenének ahhoz, hogy valóban releváns eredményt kapjanak, ám egyelőre még nem tart ott az amerikai közegészségügyi rendszer.

Jelenleg az Egyesült Államokban a tesztek nagy része átlagosan 4,27 nap után hoz eredményt, ezt az időt szeretnék levinni 24 óra alá.

Bill Gates egyébként gyakran nyilatkozik Covid-ügyben, korábban pedig több millió dollárt adományozott a vakcina fejlesztésére. A konteógyárosok emiatt szeretik is kipécézni az üzletembert, akiben előszeretettel látják meg a járvány kirobbantóját.

[kapcsolodo]bill-gates-ez-olyan-mint-egy-vilaghaboru-csak-mindannyian-egy-oldalon-allunk[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója