Töröltek egy napközis tábort Budapesten, miután kiderült, hogy koronavírusos a július 20-i héten megtartott turnus egyik táborozójának közeli hozzátartozója – írta meg a 24.hu. A tábor szervezője a JDC Magyarország Alapítvány és partnerei. A JDC a közkeletű rövidítése az American Jewish Joint Distribution Commitee-nak. A szervezők megerősítették a lapnak a hírt.

A JDC, illetve a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor képviselői azt mondták a lapnak, hogy már értesítették a Nemzeti Népegészségügyi Központot az esetről, ezt követően döntöttek a tábor hátralévő programjainak törléséről.

[kapcsolodo]koronavirusos-koves-slomo-es-az-obudai-zsinagoga-tobb-tagja/[kapcsolodo]

Az NNK azóta arról tájékoztatta a szervezőket, hogy az érintett táborozó, valamint a megbetegedett rokon miatt tesztelt közeli rokonok koronavírus-tesztje negatív lett.

Ugyanakkor a közösségi gócpontok kialakulásának esélyét akadályozandó, a bejárós tábor második turnusát törölték – írták közleményükben.

Hétfőn derült ki, hogy az Egységes Magyar Izraelita Hitközség több tagjával együtt Köves Slomó rabbi is elkapta a vírust, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége pedig aznap bejelentette, hogy elővigyázatosságból két hétre bezárja a fővárosi zsinagógákat.

A fényképek feltöltője és a cikk írója