A Xiaomi már a világ számos pontján tevékenykedik, a gyártó telefonjait és egyéb készülékeit nagyon sok helyen be lehet szerezni. A cég most belépett az egyik legfejlettebb 5G piacra saját mobiljával, a Xiaomi Mi 10 Lite 5G-vel, és jó szokásuk szerint rendkívül agresszív árazással mennek neki a két legnagyobb ottani gyártónak. A Samsungról és az LG-ről van szó, a helyszín pedig azok hazája, Dél-Korea.

Szerelemben és háborúban mindent szabad, tartja a mondás, és a Xiaomi most Dél-Koreában igyekszik legyűrni a két legnagyobb ottani céget. Erre ráadásul van is némi esélyük, mivel a Xiaomi Mi 10 Lite mindössze 374 dolláros kezdőáron kapható ottani valutából átszámítva, ami fele annyi, mint az LG Velvet helyi ára, és 100 dollárral kevesebb, mint amennyiért a Samsung Galaxy A51 5G-t meg lehet vásárolni.

A Xiaomi készüléke abszolút kompetens ajánlat, hiszen egy 6,57 colos AMOLED panelt kínál Full HD+ felbontással, csepp alakú szenzorszigettel, amiben 16 megapixeles kamera csücsül. A készülék hátoldalán 48 megapixeles elsődleges szenzor virít, amelynek munkáját egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, kamera valamint két, egyenként 2 megapixeles szenzor segíti, az egyik egy dedikált makró kamera, a másik pedig az elmaradhatatlan mélységérzékelő.

A Xiaomi Mi 10 Lite 5G belsejében Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet teljesít szolgálatot 6 vagy 8 GB RAM társaságában, míg a belső tárhely akár 256 GB-os is lehet, kiszereléstől függően. A telefon energiaellátását egy 4160 mAh kapacitású aksi felügyeli, ami ráadásul támogatja a 20 wattos kábeles gyorstöltést is. A Xiaomi Mi 10 Lite kizárólag online kapható Dél-Koreában a gyártó weboldalán keresztül, de bekerült több helyi internetes kereskedő kínálatába is.

Forrás: GSMArena

The post A Xiaomi a hazájában szorongatná meg a Samsungot az 5G-s mobilok mezőnyében appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója