A hétfő reggelre összehívott újbudai rendkívüli képviselő-testületi ülés érdeklődés hiányában elmaradt, jobban mondva meg lett tartva, csupán határozatképtelennek minősült. Úgy tűnik, hogy a balliberális újbudai képviselőket egyáltalán nem zavarja László Imre Hitler munkásságát éltető kijelentése, sőt legszívesebben elfelejtenék azt, “fátylat borítanának a múltra”. Egészen felháborító, amit művelnek, a dékás képviselő ilyesfajta mosdatása már egyenesen pofátlanság. A Fidesz-KDNP újbudai képviselői szerint a baloldalon, ismét bebizonyították, hogy nem tudnak élni a kerületi emberek megelőlegezett bizalmával, csak a saját politikai érdekeiket nézik, nem törődnek sem az alapvető emberi jogokkal, sem az újbudaiak képviseletével.

Portálunk is beszámolt arról, hogy ma délelőttre rendkívüli ülést hívtak össze az újbudai önkormányzatban. Az ülést abból a célból kezdeményezték, hogy a testület elfogadjon egy politikai nyilatkozatot, amelyben biztosítják Újbuda lakóit arról, hogy a fasiszta és kommunista diktatúrákkal kapcsolatos minden relativizáló kijelentés, számukra elfogadhatatlan és ezek ellen határozottan fellépnek.

A tanácskozáson Jankó István és Szabó László Fidesz-KDNP-s képviselők azon – László Imre (DK) polgármester egy hónappal ezelőtti, vitát kavart kijelentésével összefüggő – javaslatát tárgyalták volna, amely az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről szóló nyilatkozat elfogadását célozta. Barabás Richárd kérdésekre válaszolva azt mondta: a Fidesz botránypolitizálással, kiforgatással és inszinuálással becsületesen dolgozó politikusokat próbál lejáratni, miközben képtelen arra, hogy beismerje azokat az elnyomó intézkedéseket, amelyekkel “nap mint nap szembesülnünk kell”. Erre példaként hozta fel az Index hírportál “tönkretételét” vagy az önkormányzatokat érintő elvonásokat. 

 Fidesz szeretett volna bemocskolni egy becsületes embert, akinek egy nyelvbotlása volt

– értékelt. Varga Gergő, az újbudai DK frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kerületi Fidesz-KDNP a botránypolitizálást választotta az újbudaiak képviselete helyett, és a hétfői “politikai cirkusz” is csak arról szólt, hogy elfedjék a valóságot. 

A hétfői, rendkívüli ülésen elfogadni javasolt nyilatkozatban az állt volna, hogy Újbuda képviselő-testülete

elítéli és elhatárolódik minden olyan közléstől, amely alkalmas az önkényuralmi rendszerek áldozatai emberi méltóságának vagy kegyeleti jogának megsértésére, továbbá amely az önkényuralmi rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik.

A ballibek most sem vállalják a felelősséget

Az önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselői hétfőn közleményt juttattak el a PestiSrácok.hu-hoz, amelyben azt írták: “megfutamodott a baloldal, ismét bebizonyították, hogy nem tudnak élni a kerületi emberek megelőlegezett bizalmával, csak a saját politikai érdekeiket nézik, nem törődnek sem az alapvető emberi jogokkal, sem az újbudaiak képviseletével. Azt írják: gyávaságuk miatt Újbuda jó híre ismét csorbát szenvedett. A baloldali képviselők továbbra sem foglalnak nyíltan állást a polgármester nácimosdató, európaidemokratikus alapelvekkel ellentétes kijelentéséről.

Továbbra sem derül ki, hogy elítélik vagy egyetértenek vele és netán ők is szimpatizálnak Hitler munkásságával?! A távolmaradás nem mentesít senkit a felelősség alól! Aki némán, tétlenül nézi a náci diktátor méltatását, mely alapjaiban sérti meg a holokauszt áldozatainak emberi méltóságát, kegyeleti jogait, szintén az emberi jogok ellen szavaz és nem méltó a politikai pályára. László Imre szégyent hozott Újbudára, a felelősséget a tetteiért továbbra sem vállalja

– olvasható a közleményben.

Hozzáteszik: polgármesterként az ő feladata lenne megvédeni, képviselni az itt élők érdekeit, különösen ebben a sajátos helyzetben, amikor a napi támadások az ő felelőtlen, megbotránkoztató szavai következtében zúdulnak a kerület lakosaira.

A DK-s politikus nem méltó arra, hogy Magyarország ötödik legnagyobb városának, a 150 ezer ember otthonául szolgáló XI. kerületnek a vezetője legyen

– írják.

László Imre polgármester, a Demokratikus Koalíció politikusa egy képviselő-testületi ülésen Adolf Hitler munkásságát méltatta.

’36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán, ami utána történt az már nem igazán fér ebbe a képbe bele

– hangzott el a botrányos mondat László Imre szájából. Később pedig Összekeverte Nelson Mandelát az auschwitzi halálorvossal, Mengelével. Azóta eltűnt a színről.

PS, MTI; Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A A ballibek elszabotálták az újbudai testületi ülést, megmentették a Hitlert éltető László Imre polgármestert bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója