[sz]Címkép: Wikipédia[sz]

Vitézy Dávid, a Miniszterelnökséghez tartozó Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán kommentálta az Index körül kialakult helyzetet. Posztjában pedig kihangsúlyozta a portál érdemeit is. Sőt, azt is leírta, reméli, hogy lesz másik.

“2000-ben az Index Városi és elővárosi közlekedés fórumáról alakult meg a hasonló nevű civil szervezetünk, s innen indult a szakmai életútja sokunknak, akik Budapest közlekedését azóta is igyekeznek a jó irányba terelgetni számos szervezetben és területen”

– írta bejegyzésében Vitézy Dávid, aki ezután arra is kitér, hogy 2005-ben az Indexen mutatták be Budapest új éjszakai buszhálózatának tervét, amelyet “épp ez a figyelem segített sikerre vinni és így értük el az első komoly szakmai eredményünket”.

“2010-ben az Indexen jelentette be Tarlós István a BKK megalakulását és azt, hogy engem jelöl vezérigazgatónak – emlékszem, hogy a címlapon olvasva hittem el valójában először én is, hogy ez tényleg megtörténik. Aztán 2014 végén az Indexen búcsúztam el, amikor ez a történet véget ért”

– folytatja a posztot.

[next]

“Idén februárban természetes volt, hogy az Indexnek mondtam el elsőként, mi is az a BFK, miért vállaltam el a vezetését és mik a fő városfejlesztési céljaink”

– írja Vitézy Dávid.

“Az elmúlt 20 évben az Index a budapesti várospolitika és a közlekedés ügyeinek első számú hírforrása volt. Hirtelen ez a néhány eset jutott eszembe, de számos más mérföldkő kapcsán is igaz: másképp alakult volna minden, ha nincs Index. Remélem, lesz másik”

– zárja bejegyzését.

[kapcsolodo]egyelore-nem-tudnak-penzt-elfogadni-a-tavozo-indexesek/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója