Bár már egyszer letartóztatták, később elengedték a Nantes-i székesegyház templomszolgáját, aki most bevallotta a rendőröknek, hogy valóban ő gyújtotta fel a katedrálist – írja a BBC.

A 15. században épült Nantes-i székesegyház múlt szombaton reggel kezdett lángolni, már akkor felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja. A 39 éves templomszolgát már akkor is előállították, ám a kihallgatás után szabadon engedték, akkor tagadta, hogy bármi köze lenne a tűzhöz.

Szombaton azonban ismét kikérdezték, ekkor viszont már bevallotta, hogy valóban ő gyújtotta fel a templomot, három helyen szított lángokat: a két orgonánál és a kivetítőtáblánál.

A férfi ellen eljárást indítottak, akár 10 év börtönt is kaphat. A ruandai menekült egyébként önkéntesként vállalt munkát a templomban. A férfi ügyvédje a francia Le Monde-nak nyilatkozott, ám

arról nem beszélt, miért vetemedett védence minderre. Azt azonban tolmácsolta, hogy a templomszolga mélységesen megbánta tettét, és mindenben együttműködik az igazságszolgáltatással.

A tűzben az egyik orgona teljesen megsemmisült, ahogy az egyik ablak festett üvegei is.

[kapcsolodo]gyujtogatas-okozhatta-a-tuzet-a-nantes-i-szekesegyhazban-sulyosak-a-karok[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója