Kezdőlap Politika Gyurcsány Ferenc: “eljött az idő. A kijózanodásé…”

Gyurcsány Ferenc: “eljött az idő. A kijózanodásé…”

82
0
Nem kellett sokat várni, Gyurcsány Ferenc máris, és újra, bejelentkezett az összellenzék vezérének, hogy vezesse a “demokratákat” az Orbán-kormány ellen. Vagy együtt, vagy sehogy. És ez mindenkire vonatkozik. Politikusra, szimpatizánsra, megmaradt “tisztességes újságíróra” és elemzőre, mindenkire – írja a 2006-os csúcsdemokrata Gyurcsány legfrissebb Facebook-posztjában. 

Az egykori miniszterelnök szerint az Index szétesésével háború kezdődött, amit most a demokratáknak kell megvívniuk. Úgy fogalmaz: aki nem érti, de mégis beszél és cselekszik, az nem segít, hanem árt.  “Felszisszenni, felháborodni, posztot írni, utcára kimenni nem elég. Levezeti a feszültséget. Azt hiszed, tettél valamit. Megnyugszol. Azt hiszed, hogy megtetted, amit kellett.  Ellenkezőleg!  A harc gondosan kitervelt és megvalósított akciók sorozata. A harc nem lelkesedés, hanem munka. A fronton, és mögötte”. 

De a harc nem elég. Most háború van. És háborút csak közösen lehet nyerni.  Jöjjenek lánglelkű civilek, emelkedett erkölcsű férfiak és nők, így-úgy szervezett körök, egyesületek, mozgalmak, pártok. Bárki. Mindenki.  De nincs egyéni meccs. Nincs helyezkedés. Aki jön, annak készen kell állnia arra, hogy közösen jön. Egy szervezett, tervezett, vezetett küzdelembe

– írja Gyurcsány, aki nem is szándékozik titkolni, hogy magára venné a vezetői szerepet is, egy “jó ügy érdekében”.

A Demokratikus Koalíció elnöke ezután nem felejti el megemlíteni a CEU-t sem (ami amúgy még mindig Budapesten van. Érti ezt valaki?), illetve az állítólag független sajtó szétverését (amiről még mindig nem derült ki, hogy mi köze lenne hozzá a kormánynak). A tények azonban szokása szerint nem érdeklik az egykori miniszterelnököt, aki nagy bejelentést tett, ugyanis a nagy szavakkal teli posztjában bejelentette, hogy eljött a “kijózanodás pillanata”.

Eljött az idő. A kijózanodásé, a számvetésé. Minden demokratának. Tíz év nem elég az értéshez, a felismeréséhez? Ha mindenki ugyanazt teszi a demokratikus oldalon, mint amit eddig tett, akkor az eredmény is ugyanaz lesz, mint amit eddig elértünk. Majdnem semmi

– írja Gyurcsány. Józanul. Nyilván.

PS, Facebook; Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Gyurcsány Ferenc: “eljött az idő. A kijózanodásé…” bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója