A jövőhét elejére rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Újbuda Önkormányzata. A mellékelt politikai nyilatkozatban az ülés előterjesztői azt írják: Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda képviselő-testülete elítéli és elhatárolódik minden olyan közléstől, amely alkalmas az önkényuralmi rendszerek áldozatai emberi méltóságának vagy kegyeleti jogának megsértésére, továbbá amely az önkényuralmi rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények. A kérdés már csak az, hogy le fog-e mondani a Gyurcsány-párti polgármester, akinek mostanság furcsán gyakran jutnak eszébe a náci Németország híres képviselői. Úgy tűnik, Hitler munkásságát méltató és Mengelét, Mandelával összekeverő László Imre hamarosan visszatér a nyaralásból, ahová “kimerítő munkája” miatt kényszerült elmenni. Ideje hazatérni és felelősséget vállalni az elhangzottakért. Meglátjuk egy mennyire fog összejönni a gyurcsányista politikusnak. Tippelni ér!

Áll a bál az újbudai önkormányzat háza táján. Még egy éve sincs hivatalban a tavalyi önkormányzati választásokon megválasztott ellenzéki vezetésű képviselő-testület, de László Imre polgármester már többször magára vonta a sajtó figyelmét. A legnagyobb botrány akkor tört ki, mikor a Demokratikus Koalíció politikusa egy képviselő-testületi ülésen Adolf Hitler munkásságát méltatta.

’36-ban vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán, ami utána történt az már nem igazán fér ebbe a képbe bele

– hangzott el a botrányos mondat László Imre szájából.

Ezek után természetesen politikusok, vallási vezetők, történészek adtak felháborodásuknak és elégedetlenségüknek hangot. Azt persze mondani sem kell, hogy bár az ellenzéki politikusok elítélték a kijelentést, mégsem követelték László Imre lemondását. (Pedig gondoljunk csak bele mekkora hiszti lett volna abból, ha ezt a mondatot egy kormánypárti politikus mondta volna).

Ez nyilvánvalóan az én számomra egy elfogadhatatlan mondat. Azt gondolom, hogy mindenki, aki a legminimálisabb történeti ismeretekkel rendelkezik, az pontosan tudja, hogy ’36-ot vagy ’38-at megelőzően milyen fasiszta és zsidóellenes intézkedések történtek Németországban. Ha tényleg így elhangzott ez a mondat és nem valami kontextusból kiragadott kreálmány, akkor azt gondolom, hogy én ennek egyetlen szavával sem értek egyet

– reagált Niedermüller Péter DK-s politikus, erzsébetvárosi polgármester, aki egyébként a fehér, keresztény és heteroszekszuális férfiakról, mint rémisztő képződményekről beszélt.

A nagyhangú Bősz Anett(ka) szerint László Imre részéről ez mindössze egy szerencsétlen kijelentés volt, amikkel nagyon kell vigyázni. Ugyanígy vélekedett a jobbikos Brenner Koloman is, aki pártja nevében elmondta: a konzekvenciák levonását a Demokratikus Koalícióra bízzák.

Nem így Deutsch Tamás, aki viszont László Imre eltávolítását követelte az önkormányzat éléről. Mint mondta: magyarázhatatlan és menthetetlen a kijelentése, vegytiszta neonáci, antiszemita és rasszista alapvetés.

A minimális emberi tisztesség és az önök által előszeretettel hangoztatott politikai korrektség azt követeli, hogy László Imre azonnal távozzon a közéletből, mondjon le polgármesteri tisztségéről, ezzel a fővárosi képviselői megbízatásáról és a Demokratikus Koalíció elnökségi tagságáról

– mondta a Fidesz EP-képviselője.

Újbuda önkormányzata most politikai nyilatkozatban kívánja biztosítani Újbuda lakóit arról, hogy a fasiszta és kommunista diktatúrákkal kapcsolatos minden relativizáló kijelentés, számukra elfogadhatatlan és ezek ellen határozottan fellépnek.

Hiszünk az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemlegességében, és elutasítunk mindent, ami ezzel ellentétes

– írják. Az önkormányzat emellett felkérte László Imrét, hogy a nyilatkozatról a legszélesebb körben tájékoztassa a lakosságot. 

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete úgy határozott, Újbuda jó hírének és méltóságának megőrzése érdekében elfogadja az előterjesztés 1. számú mellékleteként csatolt politikai nyilatkozatot az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről, és felkéri a Polgármestert, hogy a nyilatkozatról a legszélesebb körben (minimum a kerületiek elsődleges tájékozódási forrásaként számon tartott Újbuda újságban, Újbuda TV-ben és az ujbuda.hu honlapon) tájékoztassa a lakosságot

– áll a határozati javaslatban.

Titkos szerződések, kamu PhD

László Imre vezetésével az újbudaiak egy szörnyen abszurd rémálomba csöppentek 9 hónapnyi DK-s kormányzást követően. Az öblös Hitlerezés, majd Mengele és Mandela összekeverése után egy újabb botrányba keveredett a polgármester. Kiderült ugyanis, hogy László Imre titkosított szerződéssel bízta meg Soros jogászait a Transparencynél a XI. kerület átlátható gazdálkodásának felügyeletével. Bár lapunk próbálta kideríteni, hogy pontosan miért is volt szükség erre a szerződésre, Újbuda polgármestere továbbra sem hajlandó ezt elárulni. Nemrégiben pedig az is kiderült, hogy a Gyurcsány-párti politikus végzettségéről is elfelejtette kibontani az igazság minden részletét. Szintén a PestiSrácok.hu számolt be arról is, hogy a DK-s polgármester egy Magyarországon nem akkredikált képzés elvégzését PhD fokozat megszerzéseként tünteti fel életrajzában.

A Mi Hazánk közterület-elnevezési javaslatáról is szavaz hétfőn a XI. kerület képviselő-testülete, a párt azt szeretné, ha a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet Horthy parknak neveznék – mondta a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Novák Előd “kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat. Emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület korábban leszavazta, hogy a területet a “fehérellenes, rasszista” Nelson Mandeláról nevezzék el.

Forrás: PS / Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula/PS

A Kinyaralta magát a Hitler munkásságát éltető DK-s László Imre, lemondania úgy tűnik nem kell, de nyilvános bocsánatkérésre kötelezik bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója