Kezdőlap Aktuális Bodolai László: „Ilyenért Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök”

Bodolai László: „Ilyenért Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök”

70
0

[sz]Fotó: Bődey János/Index[sz]

Hosszabb Facebook-bejegyzésben reagált Bodolai László arra, hogy szerinte mi történt az Indexben, az Index-szel. Az ügyvéd, aki az Index.hu Zrt. elnöke, illetve a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke a Média1.hu-nak megerősítette: a poszt valódi. Azt mondta, hogy “a bejegyzés azért készült, mert Bodolain megpróbálták LMP-hez köthető személyek számonkérni, mi történik az Index körül, holott ő sosem akarna ártani a lapnak, azt mindig védelmezte. Bodolai szavai szerint a bejegyzéssel érthetőbbé kívánta tenni a folyamatokat.”

[kapcsolodo]dull-szabolcs-az-indexrol-a-mi-tortenetunk-itt-ezzel-veget-ert/[kapcsolodo]

Íme, a bejegyzés:

“Sziasztok, akkor a helyzet. Dull Szabolcs főszerkesztővel a háttérben egy hónapja többször egyeztettem, hogy mi fog történni azon az ominózus igazgatósági ülésen. Pontosan az történt, amiről Szabolcs is tudott előre.

Ez egy csütörtöki nap volt, pénteken felhívtam Szabolcsot, hogy a GG tervként elhíresült ötlet nincs a napirenden, nyugodjon meg, vasárnap este sörözzünk egyet a szerkesztőségi vezetéssel. Azt mondta, OK. Ehhez képest vasárnap a 24.hu újságíró kérdéseiből szembesülök olyan üzleti titkokat rejtő információkkal, amit Szabolcsnak személyesen adtam át illetve az igazgatóságin hangzott el.

Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki.

Közben az úgynevezett barométert is kirakták úgy, hogy senki nem egyeztetett velem. A barométer hatására a hirdetők elbizonytalanodtak, a szerkesztőség meg nem tudott kihátrálni, gyakorlatilag kijátszotta a legfontosabb kártyáját a semmiért.

Utána persze folyamatosan állítgatták a narratívájukat, miért van veszélyben az indes. Ment az alkudozás egy hónapig, közben a készpénzhelyzet miatt a cég kasszája is kezdett ürülni. És csak titoktartási nyilatkozatok mellett mertem a szerkesztőség vezetőivel beszélni, mert minden ment ki a 444-hez.

Közben befutott több olyan infó, hogy Dull Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása. Egy hónap patthelyzet után felkértem egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen egy auditot a vezetői felelősségről, hogyan oszlik meg köztem és Dull közt. Kb úgy, hogy Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat, ha fejre áll a cég. És semmi javaslatot nem tett ennek a helyzetnek a feloldására. Erre kínáltam fel neki egy olyan megegyezést, amit a korábbi főszerkesztők is megkaptak. Azt mondta, átgondolja, addig aláírattam vele egy rendes felmondást, hogy összetépem, ha beszélt az ügyvéddel. Na ezzel kürtölte tele a sajtót, hogy zsarolás.

Nem jött vissza, hanem bement a szerkesztőségbe, és fellázította őket, utána hiába próbáltam meg bármit tenni, egyeztetni, egy feltételbe nem mentem bele, hogy Dullt visszaveszem. Ők tudták pontosan, hogy ezt az egy feltételt nem teljesítem, hihetetlen hangnemben kezdtek el velem beszélni, miközben a munkahelyüket, a függetlenségüket én biztosítottam, védtem 3 éven keresztül.

És az lett a vége, amit most is láttok.

Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető”.

A fényképek feltöltője és a cikk írója