Mint megírtuk, csütörtökön több újságíró is felmondott az Indexnél azután, hogy szerdán menesztették a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot.

A szerkesztőség hiába kérte Bodolai Lászlótól, a portált tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnökétől, hogy hívják vissza Dull Szabolcsot, ő nemet mondott erre.

Pénteken újabb munkatársak mondtak fel, így már több mint 60-an távoznak a szerkesztőségből, köztük a vezetőség is.

[kapcsolodo]/felmondott-az-index-szerkesztosegenek-vezetese-es-tobb-mint-60-munkatarsuk/[kapcsolodo]

Bodolai László a Népszavának azt nyilatkozta, neki nincs problémája a szerkesztőséggel, csak Dull Szabolccsal nem tudott együttműködni. Azt mondta, “senki utasítására” nem cselekedett, amikor leváltotta a főszerkesztőt, ez az ő döntése volt, amit azért hozott meg, mert már nagyon megromlott köztük a viszony.

„Nem gondoltam, hogy ennek ekkora lesz a szerkesztőségre gyakorolt hatása, de valahogy fel kellett oldanunk a patthelyzetet”
– ismerte el az Index Zrt. igazgatóságának elnöke.

Bodolai arra a kérdésre, hogy ki lesz az új főszerkesztő és hogy a szerkesztőségből választják-e ki vagy külsős lesz, nem tudott válaszolni,

ahogy arra sem, hogyan garantálja a lap működését tömeges felmondás esetén.

[next]

A lapnak a szerkesztőség egyik tagja azt mondta, Bodolai László nemcsak a dolgozóknak, de a nyilvánosság előtt is ellentmondásos dolgokat mondott az Index anyagi lehetőségeiről, a munka folytatásáról és az állítólagos külső – pénzügyi és/vagy politikai – nyomásról. A Dull Szabolcs leváltásáról szóló, szerkesztőségnek küldött levelében például azt állította, hogy a cég bevételei nőttek idén, viszont azért kérte az átalakításokat a főszerkesztőtől, mert szerinte megszorításokra van szükség.

„Ez egy tragikomédia, folyamatosan mást kommunikál a cég vezetése. Nem tudjuk, hogy akkor most kell-e megszorítás vagy sem, van-e külső nyomás vagy nincs. Így nem lehet dolgozni”
– mondta a Népszavának a névtelenséget kérő munkatárs, aki be is adta a felmondását.

[kapcsolodo]/szijjarto-peter-visszautasitotta-hogy-a-kormanynak-koze-lenne-az-index-ugyhoz/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója