Kezdőlap Aktuális Az Indexért tüntetnek Budapesten

Az Indexért tüntetnek Budapesten

27
0

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy pénteken felmondott az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek. Velük együtt pedig a szerkesztőség több mint 80 munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását.

[kapcsolodo]felmondott-az-index-szerkesztosegenek-vezetese-es-tobb-mint-80-munkatarsuk/[kapcsolodo]

Döntésüket azután hozták meg, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd nemet mondott a szerkesztőségnek arra a kérésére, hogy a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába.

Az Index távozó munkatársai úgy látták, külső befolyás érte a lapot.

A Momentum ezért pénteken délutánra “Szabad ország, szabad sajtó! Tüntetés a magyar sajtószabadságért” néven hirdetett demonstrációt. A tüntetés mellett több ellenzéki párt és civil szervezet is kiállt, és jelezték, hogy ők is részt vesznek rajta, valamit erre biztatták az embereket is.

A tüntetés 18 órakor kezdődött a Puskás Öcsi téren, ahol rengetegen gyűltek össze. A tüntetők innen a Karmelita Kolostorhoz vonulnak. A tervek szerint a Szent György téren 8 körül beszédek kezdődnek: felszólal Orosz Anna, Cseh Katalin, Fekete-Győr András momentumos politikusok, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és Gulyás Balázs publicista is.

VIDEÓ: több ezren gyűltek össze a Puskás Öcsi téren

Security Check Required

null

[next]

A fényképek feltöltője és a cikk írója