Az önmagában pikáns, felháborító és részben gusztustalan is, hogy a politikai ellenzék abban érdekelt, hogy a kormánynak és ezúttal az országnak rossz legyen – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár annak apropóján adott Skype-interjút portálunknak, hogy Orbán Viktor a héten Brüsszelben kiharcolta, hogy az unió által felvett gazdaságélénkítő hitelből minél nagyobb részt kapjon Magyarország. Az eredeti tervhez képest hazánk hárommilliárd euróval több pénzt kap, valamint Angela Merkel német kancellár személyesen tett ígéretet arra, hogy az év végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárást.

Kovács Zoltán az ellenzék szerepével kapcsolatban megemlítette portálunknak, hogy ők a kormány ellen küzdött az uniós tárgyalások során. Mikor kiderült, hogy Magyarország kiharcolta azt, amit akart, az ellenzék hirtelen összevissza kezdett el beszélni, az államtitkár ezt azzal magyarázza, hogy az ellenzéki pártok nem voltak felkészülve arra, hogy Brüsszelben elfogadják a magyar álláspontot és igazat adnak annak. 

Az önmagában pikáns, felháborító és részben gusztustalan is, hogy a politikai ellenzék abban érdekelt, hogy a kormánynak és ezúttal az országnak rossz legyen”

– jelentette ki portálunknak Kovács Zoltán, aki azzal folytatta, hogy az ellenzék célja az volt, hogy kevesebb pénzt kapjunk és még meg is büntessenek minket. 

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy egész Európa számára siker, hogy gyorsan sikerült dűlőre jutni, hiszen egy olyan konstrukcióról kellett most dönteni, amelynek a fő eleme, a hétéves költségvetés már második éve az asztalon porosodott. A másik eleme a járvány és annak gazdasági következményei miatt sürgőssé vált 750 milliárdos helyreállítási alap, aminek hozzákapcsolása az MFF-fel, a több éves pénzügyi kerettel, azzal a pénzügyi mechanizmussal, amely hét éven keresztül az Európai Unió büdzséjét jelenti, egy bátor vállalkozás volt a német elnökség részéről és ez sikerrel járt. 

Kovács Zoltán elmondta még, hogy minden ország, mind a 27 tagállam megtalálta a megállapodásban azt, amire számított és amit szeretett volna. Az államtitkár az Európai Unió helyzetével kapcsolatban portálunknak kijelentette, hogy nagyon messze van az Európai Unió eredeti célkitűzésitől az, amit ma politikai és intézményes uniónak neveznek egyesek, hazánkban például a DK-s Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, aki az Európai Egyesült Államok eszméjét hirdeti.

Képtelenség Európában ilyet létrehozni, mert Európa lényege és értelme, legfőbb értéke az elmúlt évszázadokban éppen az, hogy ahány ország és ahány nemzet, annyiféle formában éljük és valósítjuk meg azt a demokráciát, amelyikben élünk. Megmondani az egyik a másiknak, hogy hogy kellene, az nem csak udvariatlanság, hanem pont a lényegét venné el  annak, amit ma Európa jelent és amit mi meg szeretnénk őrizni”

– mondta Kovács Zoltán. 

A hazai ellenzékkel kapcsolatban Kovács még közölte, hogy a Momentum, mint új politikai formáció, szisztematikusan a saját hazája ellen dolgozik, szintúgy mint az egész hazai baloldal. 

Mindaz, amit a baloldal tesz, beleértve a Momentum saját tevékenységét is, alapvetően a saját országukra nyomja rá azt a bélyeget, amit Nyugat-Európában már oly régen rányomtak erre a régióra. Azt gondolom, hogy minden magyar és minden közép-európai embernek elemi érdeke lenne, hogy egyszer s mindenkorra ezt vessük le magunkról. Ne függesszük szemünket Nyugat-Európára, hogy ott minden jó és onnan csak jó dolgok jönnek, legyünk pragmatikusan kritikusak, vegyük észre saját nemzeti érdekeink a közép-európai érdek felkarolása”

– jelentette ki az államtitkár, majd az interjút azzal zárta, hogy az egész négy napos csúcs arról is szólt, hogy a V4-ek képes volt egy regionális értékrendszert úgy megmutatni, ami egyenrangú a nyugat-európai szempontokkal, ebben nem segít a hazai ellenzék, ami foglya maradt egy imperialista felfogásnak, ami szerint minden jó csak Nyugatról jöhet. 

A Kovács Zoltán a PS-nek: Gusztustalan, hogy az ellenzék az ország lejáratásában érdekelt (Videóinterjú!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója