A Fidesz EP-képviselője csütörtök kora délután tartott sajtótájékoztatót, ahol a kedden hajnalban elfogadott uniós költségvetésről és arról beszélt, hogyan sikerült Orbán Viktornak sokkal több pénzt kiharcolnia Magyarország számára. Deutsch Tamás beszélt a hazai baloldali ellenzékről is: azt állította, hogy az ellenzék nem tanul a sorozatos vereségekből és csak a hazájuk ellen cselekednek saját, önös politikai céljaik miatt.

Deutsch Tamás az interjút azzal kezdte, hogy ismertette: az Európai Unió tagállamai megállapodtak, egy történelmi jelentőségű megállapodás született, ami hatalmas magyar győzelem, és ez egyben példátlanul súlyos vereség a magyar baloldali ellenzéknek.

Sikerült visszaverni a hazai ellenzék törekvéseit, melyek célja a magyar embereknek és vállalkozásoknak szóló összegek csökkentése volt. A döntés azért győzelem, mert az eredeti javaslathoz képest bővül az összeg, amit kapunk; sikerült visszaverni azt is, hogy Magyarországot hamis és valótlan politikai vádakra megbüntessék

– jelentette ki Deutsch Tamás, aki azzal folytatta, hogy a súlyos vereségből nem tanul az ellenzék. Állítása szerint ugyanazzal az elánnal és ugyanazokért a célokért küzdenek; a szándékuk, hogy a magyar emberek érdekeivel szemben a saját hatalmi politikai érdekeket képviseljék.

A magyar ellenzék politikusai nem Magyarországért, hanem a saját hazájuk ellen cselekednek

– közölte. Úgy fogalmazott, hogy amióta a célegyenesben van az új uniós költségvetés tervezete, az ellenzék mindent egy lapra feltéve azért politizált, hogy elérje azt, hogy Magyarországnak a lehető legkevesebb uniós forrás járjon. Az ellenzékről Deutsch Tamás kijelentette, hogy a baloldal abból indul ki: minél rosszabb Magyarországnak, nekik annál jobb.

Ha ártani tudnak az országnak, akkor a kormányt teszik fel felelőssé, és ezzel akarják gyengíteni azt

– fogalmazott. Az uniós költségvetésre visszatérve elmondta, hogy Orbán Viktor sikeres tárgyalásokat folytatott, aminek köszönhetően 3 milliárd euróval nagyobb keretösszeg jár Magyarországnak 2021 és 2027 között, mint az korábban várható volt. Ennek köszönhető, hogy míg eredetileg 17 milliárd euróról volt szó, az nemrég 18-ra növekedett, majd a sikeres tárgyalások miatt ez tovább emelkedett 21 milliárdra. Sikernek könyvelte el Deutsch Tamás azt is, hogy Angela Merkel német kancellár az Európai Unió soros elnökeként ígérte meg, hogy az év végéig lezárul a Magyarország és Lengyelország ellen zajló hetes cikkely szerinti eljárás.

Ezt is elérte a magyar kormány

– mondta Deutsch Tamás.

A Deutsch Tamás: A magyar ellenzék politikusai nem Magyarországért, hanem a saját hazájuk ellen cselekednek bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója