Kezdőlap Aktuális Az Index kirúgott főszerkesztője szerint ajánlottak neki egy „méltányos összeget” a hallgatásáért...

Az Index kirúgott főszerkesztője szerint ajánlottak neki egy „méltányos összeget” a hallgatásáért cserébe

40
0

Mint azt megírtuk, szerdán az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője, Bodolai László felmondott a lap főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak.

Az indoklás szerint „az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni”, ezért kellett távoznia.

[kapcsolodo]kirugtak-az-index-foszerkesztojet/[kapcsolodo]

A 444.hu megszerzett egy felvételt Dull utolsó állománygyűléséről, ahol a szerkesztőség tagjainak elmeséli, pontosan hogy zajlott a kirúgása.

A távozó főszerkesztő állítása szerint egy külső helyszínre hívták, ahol Bodolai felajánlott neki egy “rendkívül méltányos összeget” a hallgatásáért cserébe. Ha elfogadja, akkor közös megegyezéssel mondtak volna fel neki. Hozzátette, hogy az ajánlatot visszautasította, és ezt a mondatot a gyűlésen azzal zárta: “Ne hallgassunk!”

Ezen a ponton ő maga, illetve a jelenlévők közül még többen elérzékenyültek.

Dull mindenkinek azt tanácsolta, hogy a történtek után az előző főszerkesztővel, a jelenleg vezető szerkesztő Tóth-Szenesi Attilával (TSZA) beszéljenek, mielőtt döntést hoznak a jövőjükről.

Elmondta azt is, hogy szerinte nem Bodolai önálló döntése volt a kirúgása. Hangsúlyozta, hogy mindenki felelőssége, hogy kiderüljön, mi történt az Indexben, emiatt biztatta a jelenlévőket, hogy éljenek a nyilvánosság erejével.

Kiderült az is, hogy a főszerkesztőt már a menesztése pillanatában letiltották a szerkesztőségi levelezőlistáról.

Dull utódját egyelőre nem nevezték ki, erről majd az új igazgatóság hoz döntést. A kiadó új vezérigazgatója Szombathy Pál, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztője, a DigiSport műsorvezetője lett.

A fényképek feltöltője és a cikk írója