Külső szemlélőként érthetetlen támadások érik a magyar Hell-csoport leánycégét, az Avalon Center Kft.-t, amely Miskolc-Tapolca után Tatán vett meg egy területet az Öreg-tó mellett, ahol szállodát kíván építeni, miközben munkahelyeket teremt és óvja a természetet is. Az álzöld baloldali ellenzék valódi ötletek és muníció híján ebbe a projektbe kötött bele, álságosan féltve a természetet és a tatai embereket. Mocskolódó, ám rendkívül agresszív támadássorozatot indítottak, ahol nyilvánvaló hazugságokkal, csúsztatásokkal hergelik az embereket. Az egyik fő csapásirányuk, hogy a tatai Öreg-tó környezetét, a tavat körülölelő sétányt kebelezné be és tenné tönkre a vállalkozás, a területet pedig szerintük az önkormányzat játszotta át az Avalon kezébe. Ebből természetesen semmi sem igaz a cég szerint, ezzel szemben a tervezett beruházás óvja majd a környezetet, munkát ad a tataiknak és tovább szépíti az Öreg-tó környékét és környezetét. A cég munkatársai, miután megvették a területet, összeszedték a szétdobált szemetet és minden tervet úgy készítenek elő, hogy semmi se sérüljön a tataiak és a környékükön élők kedvenc szabadidős célpontja körül. A csata egyre kíméletlenebb, az ellenzék hergel, mocskolódik és természetesen nem mond igazat, saját csapdájukban vergődnek igaztalan vádjaikkal, az egész mögött pedig vélhetően politikai haszonszerzés áll. Bár úgy tűnik, hogy a tataiak nagy része nem vevő a szennyhadjáratra, de tudjuk: az ördög nem alszik.

A történet kezdete egészen 1993-ig nyúlik vissza, amikor magánkézbe került át a szóban forgó terület, ezt vette meg januárban az Avalon Kft. Az első hazugságot már itt tetten érhetjük, hiszen az ellenzéki hergelők szerint a tatai polgármester, Michl József játszotta át a cég kezébe a területet. A Hell-cégcsoport tagjaként működő Avalon Park Kft. teljesen értetlenül állt a támadások kereszttüzében, melyekről józan paraszti ésszel és némi utánjárással kideríthető, hogy csupán hangulatkeltés, egy óriási lufi, ami mögött nincs semmi, csak kicsinyes politikai haszonszerzés. A következmény azonban húsba vágó lenne a tatai polgárok számára, hiszen az elhivatottan zöld cég munkahelyeket teremtene, szépítené a tó környezetét, ez pedig átlagos helyzetben sem elhanyagolandó, nem hogy a koronavírus-járvány második lehetséges hulláma előtt. Összefoglalva: teljesen egyértelmű, hogy a Momentum, DK és az LMP gondolkodás nélkül feláldozza a tataiak jövőjét azért, hogy botrányt keltsen a szavazókörzetben és hamis, alátámaszthatatlan hírekkel próbálja gyengíteni a kormányoldalt. Az a mellékes tény nem éri el az ingerküszöbüket, hogy romboló és üres hergelésükkel pont a Tatán és a környékén élő embereknek ártanak, akiket elvileg képviselni akarnak. A legfontosabb demagóg vád természetesen az, hogy a szálloda Mészáros Lőrinc érdekeltsége, melyet az Avalon Center Kft. elsőként cáfolt, de maradt még a hazug vádakból bőven elég.

Hazugságcunami

A beruházás egyelőre a terveknél tart, a területet megvette az Avalon Center Kft., összeszedték a szétdobált szemetet, a kutyapiszkot és azt ígérték: a tó környezetére, egységére ügyelve igyekeznek olyan épületet létrehozni, mely tovább emeli a környék fényét is. A támadások azonban folyamatosak és szerteágazóak, hiszen az ellenzékiek azzal kürtölik tele a közösségi oldalakat és az ellenzéki médiumokat, hogy a szálloda miatt már nem lesz körbejárható a tó, elveszik a varázsa, ami miatt rengetegen választják kirándulóhelyként. A cég határozottan cáfolja a vádat, hiszen pontosan úgy tervezették meg a szállodát, hogy véletlenül se zavarja meg a körsétányt. Szóba került, hogy a látképet is el fogja csúfítani az épület, hiszen a vádak szerint minimum 19 méter magas lesz, mely magasság az Eszterházyak által épített Eötvös gimnázium magasságának felel meg, és így kitakarná azt. A cáfolat itt is egyértelmű, hiszen az Avalon a maximális méretet határozta meg, az pedig 18.5 méter, tehát nem éri el a gimnázium magasságát. Az Avalon Kft. elkötelezett híve a zöldítésnek, a zöld értékeknek, melyet eddigi ténykedésük is bizonyít, jelen esetben is erről van szó, az általuk megvett területen a zöldfelületet ápolják, a szemetet összeszedik és egy újabb aljas hazugságot is cáfoltak, hiszen egyetlen fát sem vágtak ki. Az ellenzékiek piszlicsáré hazugságai szerint ugyanis az Avalon éjszaka sunyin vágja a fákat, pusztítva a környezetet, melyből semmi sem igaz. Ha ez nem lenne elég, még azzal is megvádolták a céget, hogy el akarja lopni a karsztvizet.

A szálloda belesimul az Öreg tó környezetébe. Fotó: tata.hu

Avalon Lake

Az elképesztő rágalomcunaminak ezzel még nincs vége, hiszen a baloldali támadások a sok hihetetlen otrombaság mellett azt sulykolják a helyiek fejébe, hogy az építkezés Natura 2000-es természetvédelmi területen történne, ez pedig ugyancsak hazugság az Avalon Center Kft. szerint. Tóth Róbert, a cég ügyvezetője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden vádat cáfolni tudnak, ezen kívül egy 25 milliárd forintos beruházásról van szó, az Avalonnak ugyancsak érdeke, hogy minden a legtisztábban működjön. A természet és a zöld gondolat pedig végigkíséri a céget, elmondásuk szerint élharcosai környezetünk megóvásának és ezt a beruházásaiknál különösen szem előtt tartják, ahogy történt ez a Miskolc-Tapolcai szállodaépítésüknél is. Akár nevethetnénk is, azonban inkább sírásra ad okot az ellenzék újabb, bélgázzal telített lufija, mely szerint a cég át akarja nevezni a tavat Avalon Lake-re, az Öreg-tó ugyanis már nem elég jó. Egyrészt meg sem tehetnék, másrészt csupán a beruházásuk projektneve az Avalon Lake, mondta el ugyancsak Tóth Róbert.

Az Avalon által megvásárolt telek. Fotó: Avalon Park Kft.

Fontos a tataiak véleménye

Az Avalon Center Kft. leszögezte, hogy fontos számukra a tataiak véleménye, ezért kilenc lakossági fórumot tartottak és tartanak, ahol részletesen taglalják a beruházás részleteit, miértjét, valamint cáfolják azokat a légből kapott és rosszindulatú vádakat, melyek szerint pusztítják a természetet, átjátszott területen építkeznek és a többi nevetséges, ám mégis veszélyes vádat. Ezzel szemben, a fent leírtak alapján óvják és védik a természetet, szépítik a tó környezetét, nem vágnak ki fákat, nem szakítják meg a körsétányt, viszont munkahelyeket teremtenek, és elmondásuk szerint már most sok önéletrajz érkezett hozzájuk. Tóth Róbert azt is hangsúlyozta, hogy tisztességesen, minden szabályt betartva, csak akkor kezdenek bele az építkezésbe, ha minden civil szervezet melléjük áll. A csata tehát még folyik, cikkünket folytatjuk és bemutatjuk azokat az ellenzéki hangadókat, akik a Momentum Nolimpiáját, sok kicsi Nolimpiával akarják folytatni, ahol az sem számít, hogy valójában komoly károkat okoznak saját állampolgáraiknak és hazájuknak.

Fotók: Avalon Center Kft.

A A tataiakkal szúrna ki a hamis, álzöld vádakkal dobálózó ellenzék az Öreg-tó mellett épülő szálloda ürügyén bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója