Kezdőlap Aktuális Csoportos létszámleépítés jöhet a Tescónál, 700 dolgozót érint az átszervezés

Csoportos létszámleépítés jöhet a Tescónál, 700 dolgozót érint az átszervezés

38
0

[sz]Fotó: Tesco Magyarország[sz]
Technikai átalakításra készül a Tesco-Global Áruházak Zrt., összesen 700 dolgozót érint az átalakítás – írja a Világgazdaság.

A lap úgy tudja,

a cég egy olyan levelet küldött több munkavállalójának, amelynek a tárgya csoportos létszámleépítés. A Tesco a lap érdeklődésére azt közölte, technikai átalakításról van szó, egyes pozíciók pedig megszűnnek.

Azt írták: “bizonyos munkakörök összevonása mellett döntöttünk, optimalizáljuk a beosztást, az új pozíciókra váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársnak felajánlottuk”.

Az új munkakörök kialakításával egy egységes, hosszú távon jól működtethető ruhalmas áruházi csapatot szeretnének, mert a dolgozók így tudják leginkább segíteni egymást a napi feladatok ellátásában, és így tudják legjobban kiszolgálni a vásárlókat.

A cég az alkalmazottaknak írt levélben közölte, hogy a munkaviszonyt megszüntető felmondásra a levél kézhezvételét követő legalább 30 nap elteltével kerülhet sor, kivéve akkor, ha időközben a felek közösen megegyeznek a munkaviszony megszüntetéséről, vagy az alkalmazott a munkáltatóval a továbbfoglalkoztatásról állapodik meg.

Mivel törvény kötelezi őket, ezért a cseden, gyeden és gyesen lévő édesanyákat is értesítik, az ő esetükben viszont a levél nem minősül felmondásnak, csak tájékoztatják őket arról, hogy a pozíció, amelyben korábban dolgoztak, megszűnt. A munkaviszonyuk viszont nem szűnik meg.

A Világgazdaság azt írja, a kereskedelmi szakszervezetek szerint a hétszáz munkavállaló között biztosan lesznek olyanok, akik nem fogadják el a felkínált pozíciókat.

[kapcsolodo]/magyar-tobbsegi-tulajdonba-kerulhetnek-a-tesco-uzletek-a-magyar-nemzet-szerint/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója