Kezdőlap Sztárhírek Kanye West golyóálló mellényben indította be amerikai elnökválasztási kampányát

Kanye West golyóálló mellényben indította be amerikai elnökválasztási kampányát

39
0

Vasárnap este a dél-karolinai Charlestonban Kanye West tartott egy eseményt, amiből továbbra sem derült ki, hogy tényleg el akar-e indulni az elnökválasztáson – írja a 444.hu a CNN alapján.

A rapper golyóálló mellényben jelent meg, a hajába pedig a 2020-es évszámot borotváltatta.

Az Egyesült Államokban az elnökválasztást 2020. november 3-án rendezik, az összes tagállamban és Washingtonban ugyanaznap szavaznak a választóképes állampolgárok. Az országban nem közvetlenül választják meg a kormány-, illetve államfőt, hanem az 538 elektorból álló elektori kollégium dönt az elnök személyéről. A testületben az amerikai alkotmány minden tagállamnak a képviselőivel és szenátoraival megegyező számú elektort biztosít.

A pártok előválasztással választják ki az elnökjelöltjüket.  Donald Trump ellenében többen is jelezték korábban az indulásukat.

Kanye West Twitteren jelentette be, hogy elindul az idei amerikai elnökválasztáson. “Bíznunk kell Istenben, közös víziót kell kialakítanunk és közösen kell építenünk a jövőnket.”

A Tesla- és SpaceX-vezér Elon Musk kommentben biztosította Westet, hogy támogatja.

Sokan viszont kételkednek abban, hogy komolyan gondolja-e a rapper, hogy elindul – szerintük csak az új lemezét akarja ezzel promózni.

A BBC azt írja, mivel West csak július 4-én jelentette be az indulását, több állam határidejét is lekéste.

A fényképek feltöltője és a cikk írója