[sz]Kép forrása: Northfoto[sz]
Ma ünnepli 40. születésnapját Gisele Bündchen, aki úgy szeretné megünnepelni ezt a kerek számot, hogy adományokat gyűjt brazíliai faültetésekre.

A brazil szupermodell még szombaton írt az Instagramján arról, hogy szeretne valami fontosat tenni a születésnapja alkalmából. Elmondása szerint már korábban is ültetett fákat különböző projektek során, mert szerinte ez a legjobb módja annak, hogy valamit visszaadjon az anyaföldnek.

[kapcsolodo]/150-ezer-fat-ultetne-a-10-millio-fa-nevu-kozosseg-iden/[kapcsolodo]

Gisele úgy tervezte, hogy a családjával együtt az Amazonas-medence esőerdeiben ültet majd fákat, de ez most nem lehetséges (feltehetően a koronavírus-járvány miatt). Ezért úgy döntött, hogy inkább adománygyűjtő akciót indít, hogy minél több pénzt szerezzen faültetésre.

Azt írta, a szeretteitől is azt kérte, hogy

ajándékok helyett támogassák a Viva a Vida nevű projektet, amihez maga is jókora összeggel hozzájárult.

As some of you know, my birthday is coming up on July 20th. And it’s not just any birthday! I can’t believe I am turning 40! I feel like a whole new chapter of my life is starting, and I wanted to celebrate it in a meaningful way, so I decided to plant 40,000 trees. I have been planting trees for different projects for years, as I feel that this is the best way I know to give back to Mother Earth. This year, to celebrate my birthday, my family and I had planned to plant trees in the Amazon rainforest in Brazil but, as we all know, that is not possible right now. Then I had another thought! What if I could come up with a way for others to help me plant trees there? I’ve already talked to my family and my friends-and they will all turn their gifts into trees. That way, we can all help give something back to our planet. In case you also feel inspired to give back to the Earth, you can join me and plant a tree in the Amazon rainforest. Just go to www.vivaavida.gift to donate (link in bio). #vivaavidagb40 🌳🙏🏼💚 Talvez alguns de vocês já saibam, meu aniversário tá chegando, dia 20 de julho. E não é qualquer aniversário. Nem acredito que vou fazer 40 anos! Sinto que um novo capítulo está começando na minha vida e queria comemorar de um jeito especial, por isso decidi plantar 40.000 árvores. Há anos venho plantando árvores em diferentes projetos, pois sinto que essa é uma forma de retribuir a mãe Terra e, este ano, para celebrar meu aniversario tinha planejado ir como minha família plantar na Amazônia. Mas como sabemos, isso não é possível neste momento. Então, já que não dá para ir, pensei: que tal criar um jeito para que qualquer um possa me ajudar a plantar árvores lá? Já falei pra toda minha família e amigos: quem quiser me presentar pode me dar árvores. Desse jeito, nós todos podemos retribuir de alguma forma ao nosso planeta. Se você também se sentir inspirado e quiser contribuir com a ideia, pode se juntar a nós e plantar árvores. O link está lá na minha Bio! Viva a Vida! #vivaavida

null

Ahogy az adományozók listáján is látható, Bündchen 40 ezer fa ültetését támogatta, ugyanannyit, mint férje, az amerikaifutball-játékos Tom Brady. A jelenlegi állás szerint már több mint 99 ezer fa ültetésére elég az a pénz, ami eddig összejött, persze ennek nagy részét a sztárpár adománya teszi ki.

[next]

A projekt oldalán található információk szerint a fákat Brazíliában, a Xingú és az Araguaia folyók medencéjének régiójában ültetik majd el. A munkákat a helyi gazdaságok, családi vállalkozások, gazdálkodók és az őslakosok fogják elvégezni a brazil Instituto Socioambiental (Társadalmi és Környezetvédelmi Intézet) felügyelete mellett. A projekt várhatóan jövőre kezdődik el.

Gisele Bündchen egyébként nem a születésnapja alkalmából lett hirtelen nagy környezetvédő. Már gyerekként nagyon szerette a természetet, amikor pedig 2004-ben ellátogatott egy őslakos faluba a Xingú folyónál, a saját szemével láthatta, hogy milyen károkat okoz a folyószennyezés és az erdőirtás. Ezután indított el egy kampányt Brazília legnagyobb szandálgyártó cégével, az általa reklámozott szandálok bevételének egy részét pedig környezetvédelmi célokra ajánlotta fel.

A szupermodell a magánéletében is fontosnak tartja a természet védelmét, és a gyerekeit is erre tanítja. Saját szatyorral járnak bevásárolni, a helyi gazdáktól vesznek termékeket, és igyekszenek csökkenni a műanyagszemetüket is.

“Megteszünk mindent, amit tudunk, de elég nagy kihívás teljesen zöld módon élni. Mindig emlékeztetem a gyerekeimet arra, hogy minden egyes döntésünk hatással van a bolygónkra, és ezért kell a legtöbbet kihozni magunkból, ez az ami számít”
– nyilatkozta korábban a Marie Claire magazinnak.

A fényképek feltöltője és a cikk írója