Kezdőlap Aktuális Visszatér a nyár: jövő hét elején már 30 foknál is melegebb lehet

Visszatér a nyár: jövő hét elején már 30 foknál is melegebb lehet

37
0

[sz]Fotó: Rostásy Szabó Mihály[sz]

A hűvös, esős időből hirtelen a forró nyárban érkezünk a jövő héten. Addig azonban még vasárnap többfelé lehet zápor, zivatar a változékony, csapadékos időjárást okozó hidegcsepp miatt. Egy kicsit már melegszik az idő, délután 21-27 fokot mérhetünk.

Hétfőn többfelé párásan indulhat a nap, sekély ködfoltok is kialakulhatnak, napközben viszont már a napsütés kerül túlsúlyba. Megjelennek majd gomolyfelhők az égen, ezekből azonban csak északon, északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 30 fok között alakul.

A legmelegebb kedden lesz, ekkor

27-32 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Ismét a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy zápor, zivatar továbbra is északon, északkeleten és néhol a nyugati határ mentén alakulhat ki. A napos időszakokban 10 és 16 óra között újra többfelé erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

A melegedésnek szerdán egy hidegfront állhat útjába. Átvonulását megélénkülő északias szél és szórványos záporok, zivatarok kísérhetik. Pár fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet – írja az Időkép.

A fényképek feltöltője és a cikk írója