[sz]Fotó: fahndung.polizei-bw.de[sz]

Véget ért az az ötnapos hajtóvadászat, amelyet több száz rendőr mozgósításával indítottak egy 31 éves férfi után a németországi Fekete-erdőben – írja a BBC.

Yves Etienne Rausch még múlt vasárnap került összetűzésbe a rendőrökkel Oppenau környékén, amikor egy bejelentés nyomán megjelentek a német férfi által jogtalanul elfoglalt kunyhóban. Eleinte együttműködő volt, majd mikor meg akarták motozni, egyikükre rátámadt, pisztolyt szorított a homlokához, és azt követelte a másik három rendőrtől, hogy adják át fegyvereiket. Rausch ezt követően a fegyverekkel együtt eltűnt az erdőben.

Az akcióban összesen 2530-an vettek részt,

öt napon át kereste a férfit több száz rendőr hőkamerák, kutyák és helikopter segítségével, a hajtóvadászatba beszálltak a mentők és a katasztrófavédelem is. Rausch annyi előnnyel rendelkezett, hogy évek óta az erdőben élt, így nagyon jól ismerte az egyébként veszélyes terepet.

Végül pénteken jelentette be a rendőrség, hogy sikerült kézre keríteni a férfit, aki egy bokorban rejtőzött és már várta a rendőröket. Rausch a földön ült, előtte feküdt a négy fegyver, ölében pedig baltája pihent.

A lap információi szerint egy postai alkalmazott adta a tippet a rendőröknek, amely alapján sikerült megtalálniuk a férfit. Elfogásakor Rausch könnyebben megsérült, ahogy az egyik rendőr is, aki a balta által szenvedett el könnyebb sérülést. Kórházi kezelésre egyikük sem szorul.

Rausch különös jelenség volt a helyiek szemében, többen különcnek tartották, mások szerint teljesen ártalmatlan volt. Korábban többször volt börtönben, nem egyszer került összetűzésbe a rendőrséggel: elkapták lopásért, egyszer megsebesítette barátnőjét egy számszeríjjal, de előállították már jogtalan fegyverhasználatárt és robbanóanyaggal való visszaélésért is. Gyermekpornográfia miatt is vizsgálódtak az ügyében, miután néhány fotót találtak a telefonján, azonban végül emiatt nem büntették meg.

[kapcsolodo]lefegyverzett-negy-rendort-egy-ferfi-most-mindenki-ot-uldozi-a-fekete-erdoben[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója