[sz]Fotók: MTI/Varga György[sz]
Nagy Hal felállításával kívánja felhívni a figyelmet az idei műanyagmentes július kampányra a Greenpeace Magyarország. Az installáció július 17-én (péntek) délutántól július 19. (vasárnap) estig lesz látható a Siófoki Nagystrandon, és hétfőn költözik budapesti helyszínére – írja a Siófok.hu oldal.

A műanyagmentes július egy több éve népszerű, nemzetközi kampány, amely a műanyag hulladékok környezetszennyező hatásait hivatott rivaldafénybe helyezni. A projekt, melyet a Greenpeace is támogat, rengeteg embert inspirál világszerte az ökológiai lábnyom csökkentésére. Az idei évben 4 kihívással is készült a szervezet, melyekkel Facebookon vagy Instagramon értékes ajándékcsomagokra lehet szert tenni.

A tavalyi sikeres bálna szobrok után a műanyagmentes július projekt részeként egy nagy halszobrot állítanak fel két helyen is, hogy felhívják a figyelmet a műanyaghulladék káros következményeire.

A Siófoki Nagystrandon is helyet kapó Nagy Hal egy közösségi szemétszobor, amelyet az arra járó emberek közösen „építenek” fel.

A fémhálóból készült szoborba bárki beledobálhatja üres műanyag palackjait, poharait, hiszen a hal arra vár, hogy műanyag hulladékkal teljen meg, ezzel is felhívva a figyelmet az eldobható műanyagok által okozott problémára, ami óriási terhet ró környezetünkre.

A Hal a siófoki nagystrandon debütált, majd később a budapesti Deák téren is feltűnik.

[kapcsolodo]/itt-a-muanyagmentes-julius-igy-kezdj-bele/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója