[sz]Forrás: met.hu, Fotó: SzÉ[sz]

Hidegfront érkezett fölénk, így egyelőre elbúcsúzhatunk a napos, derült, háborítatlan strandidőtől.

Pénteken nyugat felől egyre több lesz a felhő az égbolton. Napsütés többnyire a Tiszántúlon várható.

Egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Késő délután átmenetileg csökken a felhőzet, de késő estétől a Nyugat-Dunántúlon újra beborul az ég, és többfelé esni fog.

Az északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-29 fok lehet, estére 16-22 fokra hűl le a levegő.

Szombaton nap első felében erősen felhős vagy borult idő várható, az eső vonul kelet felé. A Tiszántúlon még este is sok lesz a felhő, és ott még több helyen is eshet az eső.

Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11-17 fok lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon és a középső tájakon a néhány órás napsütés lesz, de erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan záporok, zivatarok lehetnek. Keletebbre haladva ugyanakkor egyre vastagabb lesz a felhőzet, és a keleti határ mentén tartós eső is előfordulhat.

Főként a Dunántúlon lesz erős a szél, széllökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között lehet, de ott, ahol nagyobb lesz az eső, ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

A fényképek feltöltője és a cikk írója