Kezdőlap Aktuális Meghalt Cserdi polgármestere, Bogdán László

Meghalt Cserdi polgármestere, Bogdán László

51
0

Elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei falu, Cserdi polgármestere – írja a RomNet.

Különböző értesülések szerint önkezével vetett véget életének – ezt hivatalosan még nem erősítették meg -, a RomNet szerint reggel találták meg a holttestét a falu feldolgozóüzemében.

Bogdán László 14 éve vezette a települést. Polgármestersége alatt az addigi rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

A tragédiáról először a HírKlikk számolt be, de a RomNet azt írja, hogy három különböző forrás is megerősítette.

A halálhírt az Indexnek Papp Gizella, a Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal bodai kirendeltség vezetője, valamint Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt elnöke is megerősítette, aki ma találkozott volna Bogdán Lászlóval, és a férfi családjától értesült a hírről.

A haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Bogdán László szegényes környezetben nőtt fel az egykor svábok, ma 70 százalékban cigányok lakta Cserdiben. Anyja takarítónő, apja bányász volt. Ő az általános iskola után rövid ideig építőipari szakmunkásképzőbe járt.

A megszűnőben lévő Mecseki Szénbányánál már nem kapott munkát, ezért építkezéseken dolgozott, karbantartó volt, monitorokat pakolt az Elcoteq pécsi egységénél.

19 évig dolgozott az Elcoteq-nél, a középvezetői szintig jutott. Miután lopással gyanúsították meg, távozott a cégtől.

Cserdiben először önkormányzati képviselő lett. 2006-ban pedig nagy támogatással megválasztották polgármesternek. 2010-es újraválasztása óta főállásban vezette a települést.

A településen irányításával helyi gazdaság alakult.

Legutóbb februárban készítettünk vele interjút:

[kapcsolodo]/bogdan-laszlo-cserdi-polgarmester-interju-nemzeti-konzultacio/[kapcsolodo]

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd fel a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

A fényképek feltöltője és a cikk írója