A kínai Oppo már évek óta élen jár abban, hogy fejlessze a különböző gyorstöltési technológiákat, és mivel egyelőre ezen tevékenységükhöz nem tapadnak botrányok, mondhatjuk, hogy sikeresek is benne. A jelenleg elérhető leggyorsabb gyorstöltési metódus 65 wattos, ám az ázsiai vállalat egy olyan megoldással készül, amely 125 wattal (!) is képes tölteni a mobilokat, és ezt a technológiát július 15-én be is fogják mutatni.

Az eddigiek alapján arra lehet számítani, hogy az Oppo szerdán valamikor egy hivatalos közleményben tárja a világ elé az új 125 wattos gyorstöltési technológiájának részleteit, és vélhetően valamilyen módon demonstrálni is fogja azt, ha másként nem is, de egy szűk kör előtt Kínában. Reméljük, erről készül majd valamilyen felvétel is, amit mi magunk is megtekinthetünk. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy milyen feszültséggel fog dolgozni ez a megoldás, de a gyártó valószínűleg kifejti majd ezt az architektúrális, valamint hűtéssel kapcsolatos részletekkel egyetemben, és talán arról is beszélni fognak, mikor láthatjuk majd viszont ezt az elképesztően gyors töltési metódust, kereskedelmi forgalomban kapható okostelefonok belsejében.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Oppo már évek óta a gyorstöltési metódusok egyik leglelkesebb úttörője, és valódi pionírok a témában. A kínai cég volt az egyik első, amelyik bevezette a 30 wattos töltést, ez mostanra már a középkategóriás Realme telefonok esetében is hozzáférhető, illetve az 50 wattos SuperVOOC metódus is a nevükhöz fűződik, amit 2018-ban az Oppo Find X debütálásakor tártak először a nagyközönség elé. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a 65 wattos SuperVOOC 2.0 technológiával is megelőzték a piacot, ezt a Find X2 készülékek esetében alkalmazták először. Ti használtok gyorstöltést? Ha igen, melyik metódust alkalmazzátok, a telefonotok milyet támogat? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

The post Kiderült mikor mutatja be az Oppo a 125 wattos töltési technológiáját appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója