Kezdőlap Aktuális Helyben dönthetnek majd az iskolák a nyitva tartásról, ha jön a második...

Helyben dönthetnek majd az iskolák a nyitva tartásról, ha jön a második hullám

19
0

[sz]Fotó: Illusztráció/Pixabay[sz]
Amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat

nyilatkozta a Népszavának az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután a lap arról kérdezte őket, mit terveznek, ha szeptemberre újból felerősödik a koronavírus-járvány.

A minisztérium tájékoztatása szerint nem rendelnének el minden iskolában tantermen kívüli távoktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból feltétlenül szükséges.

[kapcsolodo]szeptembertol-visszaallhat-a-digitalis-oktatas-ha-jarvanyugyileg-szukseges/[kapcsolodo]

A szaktárca szerint ez azért is fontos, hogy minden érintett egyenlő eséllyel tudjon bekapcsolódni az oktatásba, illetve megoldott legyen a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával.

A Népszava kérdésére, hogy ha távoktatásra lesz szükség, mi lesz a szeptemberben munkába álló iskolaőrök feladata, azt írták: az iskolai gyermekfelügyelet miatt mindenképp szükség lesz rájuk a jelenlétüket igénylő iskolákban.

“A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás szerint elfogadható, ha egy újabb veszélyhelyzet esetén nem áll át egyszerre minden iskola távoktatásra. Emlékeztetett, a tantermen kívüli munkarend március közepi elrendelése után nagyon sok, különösen a hátrányos helyzetű régiókban élő gyermeket nem tudtak elérni az iskolák digitális oktatással. Sok településen meg sem jelent a vírus, mégis felfüggesztették a „normál” tanítást. Azt viszont nem tudja elképzelni, a gumibottal, bilinccsel felszerelt iskolaőröknek milyen szerepük lehet a gyermekfelügyeletben” – írja a lap.

A fényképek feltöltője és a cikk írója