A Galaxy S20 széria a hírek szerint nem igazán fogy jól, ám a sorozat eredményeit eléggé szépen felhúzhatná egy jól sikerült S20 Lite, amely már fel is bukkant az egyik tesztprogramban.

A Galaxy S20 mobilok eladásaira bizony jócskán rányomta bélyeget a járvány, ám óriási hiba lenne csak ennek betudni a gyengébb eladási eredményeket. Az egyik legnagyobb balhé a Samsung saját fejlesztésű SoC-ja miatt alakult ki, amely bizonyára sok vásárlót eltántorított a vásárlástól. A legtöbb régióban az Exynos 990 került a készülékekbe, amely a gyártó szerint ugyanolyan teljesítményre képes, mint a Snapdragon 865, ám a gyakorlatban ez nem teljesen így van. Előbbi ugyanis a melegedés miatt eléggé visszaveszi az órajelét, így egy kis játék után már érezhetően lassabbá válik. Ez hatalmas felháborodást váltott ki, és peticiókat is indítottak, amelyek természetesen nem igazán jártak sikerrel.

Ezt a blamát javíthatja ki a Galaxy S20 Lite, amely a hírek szerint már Snapdragon 865-tel érkezik minden piacra, és ezt a most kiszivárgott Geekbench eredmény is alátámasztja. Az 1,8 Ghz-en futó magok mellé 6 GB memória kerül, amely a megjelenésig természetesen még változhat.

Az SM-G718B modell számra hallgató mobil felbukkanása azt sugallja, hogy hamarabb megkaphatjuk majd ezt, mint azt vártuk. A Galaxy S10 januárban érkezett, és október végén bukkant fel fel a Geekbench-ben, azaz nagyjából két hónappal a bemutató előtt. Ezt figyelembe véve elképzelhető, hogy már szeptemberben bemutatkozhat. Ha a kamerákat nem butítják le nagyon, és kap egy korrekt árcédulát, akkor kifejezetten jó vétel lehet azoknak, akik csúcshardverre vágynak.  Az előd 227.990 forintos áron nyitott, és remélhetőleg a Galaxy S20 Lite sem kerül majd többe ennél.

Forrás: GSMArena

The post Ígéretesnek tűnik a Geekbench-ben felbukkant Galaxy S20 Lite appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója