Kezdőlap Politika A fideszes politikusra külön kamerát állítottak a zuglói testületi ülésen – Borbély...

A fideszes politikusra külön kamerát állítottak a zuglói testületi ülésen – Borbély Ádám minden rezdülését öt órán keresztül vették filmre

37
0
A Fidesz zuglói választókerületi elnöke, Borbály Ádám valószínűleg nem kicsit verte ki a biztosítékot balliberális berkekben, a hétfői testületi ülésen ugyanis közel öt órán keresztül volt az arcába tolva egy kamera. A szocialisták helyi aduásza, Horváth Csaba polgármester embere gyakorlatilag csak és kizárólag a kormánypárti politikust vette filmre. Borbély Ádám a PS-nek ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “döbbenetes, hogy a XXI. századi demokráciában egy megválasztott országgyűlési képviselő (Tóth Csaba, MSZP) milyen módon próbál nyomást gyakorolni az ellenzéki képviselőkre, és az is meglepő, miként űz gúnyt mindezzel az önkormányzatiságból – és épít ellentmondást nem tűrő baloldali klientúrát egész Zuglóból.”
Közel öt órán keresztül vette Borbély Ádám (Fidesz) minden rezdülését egy arcára állított kamera a zuglói testületi ülésen. A dolog pikantériája az, hogy gyakorlatilag csak őt kísérte kiemelt figyelemmel a helyi balliberális gittegylet néhány tagja, más testületi tagok nem részesültek ekkora érdeklődésben. A kormánypárti politikus szerint mindez annak köszönhető, hogy a szombaton megjelent Mandineres interjúban igencsak górcső alá vette a zuglói vezetést és mondta el véleményét arról, mi folyik a kerületben. Portálunk megkeresésére Borbély úgy fogalmazott: 
A Mandinerben megjelent interjúmat követően a testületi ülésen Tóth Csaba emberei közvetlenül rám állított kamerákkal fogadtak. A csaknem öt órán keresztül tartó ülésen az elejétől a végéig a képemben volt egy kamera – ez látható közvetlenül Tóth Csaba előtt. Azt a kamerát Spiesz András állította be (a felvételen a szőke férfi arca nem látható- a szerk.), aki a szocialisták képviselőjelöltje volt 2014-ben, most pedig a ZVK Zrt. fizetett dolgozója. A cég másik alkalmazottja pedig hátulról telefonnal kamerázott, ő Varga Csaba, aki szintén állandó kampányaktivistaként volt látható a Bosnyák téri MSZP standnál. Ők tehát Tóth Csaba emberei, egyfajta zuglói Lenin-fiúk.
 
   
 
Borbély Ádám azt is hozzátette:
Döbbenetes, hogy a XXI. századi demokráciában egy megválasztott országgyűlési képviselő milyen módon próbál nyomást gyakorolni az ellenzéki képviselőkre, és hogy ezzel miként űz gúnyt az önkormányzatiságból – és épít ellentmondást nem tűrő baloldali klientúrát egész Zuglóból.
A fideszes politikus szombaton a Mandinernek adott interjúban egyébként arról beszélt, hogy a zuglói közélet azóta nem egyszerű ügy, amióta a helyi ellenzék vezére betette oda a lábát. Gyakorlatilag gyanús pénzmozgások, eltűnt képviselő, büntetett előéletű alakok kísérik az útjukat. Úgy fogalmazott: 
Emlékezetes, hogy az önkormányzati választás kampányában magam is többször kaptam ismeretlen számról életveszélyes fenyegetést, az otthonomba pedig fehér poros borítékot. Azzal, hogy újabban komolyabb megbízást is kaptam, nagyon sok érdek sérült, és ismerve az előzményeket, az előttünk álló időszakban rendkívül aljas és személyeskedő támadásokra számítok.
Borbély Ádám azonban azt is hangsúlyozta: ha van a közéleti szerepvállalásnak értelme, akkor az éppen az, hogy ilyenkor álljunk ki az igazunk mellett. Szavai szerint
féljen az, akinek félnivalója van.
 
PestiSrácok.hu
 

A A fideszes politikusra külön kamerát állítottak a zuglói testületi ülésen – Borbély Ádám minden rezdülését öt órán keresztül vették filmre bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója