Kezdőlap Aktuális Nemsokára kiderülhet az igazság a koronavírusról? Több kínai tudós is nyugatra menekült

Nemsokára kiderülhet az igazság a koronavírusról? Több kínai tudós is nyugatra menekült

64
0

[sz]A címkép illusztráció: Unsplash/kian zhang[sz]

Több olyan kínai tudós is nyugatra disszidált, akik a koronavírus-járvány kitörése idején a vuhani víruskutató laboratóriumban dolgoztak – írja az Express Steve Bannonra hivatkozva.

Donald Trump egykori főtanácsadója azt állítja, hogy a disszidens kutatók ugyan még nem szólaltak meg a médiában, de már csak idő kérdése, és elmesélik a világjárvány elterjedésével kapcsolatban az igazságot. Bannon szerint a kínai tudósokat jelenleg a nyugati hírszerzők hallgatják ki, bár állítását semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.

[kapcsolodo]elszabadult-biologiai-fegyver-lehet-a-koronavirus-egy-amerikai-professzor-szerint/[kapcsolodo]

“Tudom, hogy bizonyos disszidensek az FBI-jal dolgoznak éppen együtt, hogy közösen megpróbálják felgöngyölíteni az eseményeket”
– fogalmazott az egykori stratéga.

[next]

Bannon hozzátette: információi szerint a február közepe óta folyamatosan nyugatra menekülő tudósoknak olyan bizonyítékai vannak a Kínai Kommunista Párt bűnösségével kapcsolatban, melyek egyenesen “sokkolni fogják az embereket”.

Az 1956-ban alapított vuhani virológiai intézet 2015-ben nyitotta meg az ország első, legmagasabb biztonsági besorolású (BSL-4) biológiai laboratóriumát. Bannon állításai szerint a létesítmény kialakításában részt vevő francia cégek is elrejthettek az épületben megfigyelőeszközöket.

A korábbi főtanácsadó szerint olyan kísérleteket is végrehajthattak kínai kutatók a vuhani laborban, amire nem volt engedélyük, a vírusok pedig könnyen kijuthattak az épületből.

A vuhani biológiai laboratóriummal kapcsolatban a koronavírus-járvány kitörése óta többször is felmerült, hogy köze lehet a kórokozó elterjedéséhez, de a kínai hatóságok mindig következetesen tagadták ezeket a vádakat.

A fényképek feltöltője és a cikk írója