Kezdőlap Aktuális Megmentette a börtöntől Donald Trump a volt tanácsadóját

Megmentette a börtöntől Donald Trump a volt tanácsadóját

35
0

Az utolsó pillanatban eltörölte barátja, Roger Stone börtönbüntetését Donald Trump. A férfinak 40 hónapra kellett volna egy georgiai fegyintézetbe vonulnia többek között az FBI félrevezetése, a kongresszus munkájának akadályozása és tanúk megfélemlítése miatt.

A vádpontokat az a Robert Mueller-féle bizottság fogalmazta meg, amely a Trump 2016-os választási csapata és Moszkva közötti összefonódásokat vizsgálta. A Fehér Ház kommunikációja szerint Stone büntetése igazságtalan és aránytalan, és része a demokraták és a baloldali média oroszokkal kapcsolatos hadjáratának – így a kegyelem is jogos.

[kapcsolodo]/leleplezo-konyvet-irt-melania-trumprol-egykori-tanacsadoja/[kapcsolodo]

Trump döntése, hogy megmenti egykori szövetségesét a börtöntől az egyik jele annak, hogy az elnök megpróbálja utólag teljesen átírni a Robert Mueller-nyomozás hátterét. Ez magába foglalja a nyomozati iratokban való szelektív titkosítási besorolásokat, ellennyomozásokat és törekvés van arra is, hogy ejtsék Michael T. Flynn, a Trump-adminisztráció első nemzetbiztonsági tanácsadójának ügyét.

Donald Trumpnak elnökként széles eszköztára van arra, hogy ejtsen folyamatban lévő bírósági ügyeket, ő pedig előszeretettel élt is ezzel most, hogy őt érintő ügyről volt szó.

[next]

„Roger Stone áldozata az Oroszországgal kapcsolatos álhírgyártásnak, ami a baloldal és a médiában dolgozó szövetségeseik indítottak, és amellyel Trump elnökségét akarják aláásni. De a Trump-adminisztráció sosem működött együtt az oroszokkal. Mr. Stone minden amerikaihoz hasonlóan megérdemel egy tisztességes tárgyalást, és minden lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát a bíróság előtt”

– fogalmazott Kayleigh McEnany, a Fehér Ház sajtótitkára, hozzátéve, hogy az elnök ebbe nem is akart belefolyni, de az események alakulása láttán nem tudott mást tenni.

Stone ügyvédje örömmel fogadta az elnöki kegyelmet, és hozzátette, hogy ügyfele rendkívüli megtiszteltetésnek érzi a dolgot.

A fényképek feltöltője és a cikk írója