Levente mindenki Leventéje volt. A falu Leventéje, a barátok Leventéje, a tiszteletbeli székelyek Leventéje, tiszteletes úr, nekem pedig édesapa – így emlékezett lánya Kelemen Levente oklándi tiszteletesre, a magyarság nemzetgyógyítójára. A “kovászembert”, aki hosszas küzdelem után, 55 évesen távozott, fájó űrt hagyva a magyarság szívében maga után, barátai és szerettei búcsúztatták egy második, huszárhagyomány szerinti szertartás keretei közt. Kérésének megfelelően hamvai egy részét a Homoródmente legmagasabb csúcsán, az Őrhegyen szórták szét gyermekei, hogy onnan figyelje és őrizze nyáját. Tanítása, intelmei és munkássága példaként megmarad mindannyiunknak! Nézze meg a búcsúztatáson készült videónkat!

Kelemen Levente templomi búcsúztatójáról készült filmünket ITT nézhetik meg, a Trianon százéves évfordulójára a PestiSrácok.hu-nak adott interjúját, illetve a nagy hatású tiszteletesről készült portréfilmünket, A kovászembert pedig ITT tekinthetik meg

A videót készítették: László Petra, Bokor Gábor, Samók Dávid, Szalai Szilárd

A “A rád bízott drága kincset őrizd mindig” – Az oklándi Őrhegyen szórták szét Kelemen Levente hamvait (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója