[sz]Címkép: MTI/Illyés Tibor[sz]

Kaleta Gábort a bíróság egy év – végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia miatt. Az ügyészség elfogadta az első fokon hozott ítéletet, szerdán viszont kiderült, hogy Kaleta ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

[kapcsolodo]fellebbezett-kaleta-gabor-ugyvedje-az-itelet-ellen-meg-nem-ert-veget-az-ugye/[kapcsolodo]

Kocsis Máté szerdán a Facebook-oldalán az üggyel kapcsolatban azt írta:

“Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan”.

A Fidesz frakcióvezetője azt is hozzátette:

“Kaleta ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe gyomorforgató tettével, és annak minden létező következményével, ugyanis az ügynek még nincs vége”.

[next]

A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – hangsúlyozta posztjában.

A frakcióvezető azt írta: két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartja helyesnek.

“Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban – ha úgy tetszik: a legdurvábban – fellépjünk a pedofilok ellen”

– írta Kocsis Máté.

[kapcsolodo]aki-ilyet-tesz-annak-nincsen-bocsanat-igy-reagalt-a-kormany-kaleta-gabor-iteletere-szigoritananak-a-szabalyozason[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója