[sz]Illusztráció: Gustavo Fring/Pexels[sz]
Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4210 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az elhunytak száma immár negyedik napja változatlanul 589 fő, 2885-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 736 fő.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.

132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

[kapcsolodo]/koronavirus-21-fertozott-van-lezartak-egy-mezokovesdi-altalanos-iskolat/[kapcsolodo]

A kormányzati tájékoztató honlap emlékeztet rá, hogy megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. Mint írják, a veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

[kapcsolodo]/egyre-kevesebben-hordanak-maszkot-a-boltokban-nehol-meg-az-eladokon-sincs/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója