Kezdőlap Politika “Talán nem kéne mindent leszarozni” – Már az SZDSZ korábbi kampány-tanácsadójának sem...

“Talán nem kéne mindent leszarozni” – Már az SZDSZ korábbi kampány-tanácsadójának sem tetszik az Index

46
0
Miközben a teljes balos blokk az Indexért aggódik, és a médiumért könnyet hullatók sorába az Európai Bizottság magyarellenes elnöke is beállt, a magukat függetlennek és objektívnak hazudó propagandistákat az SZDSZ korábbi kampány-tanácsadója, Erdélyi Zsolt küldte el melegebb éghajlatra. Erdélyi “Superman” Zsolt szerint az Index a legtöbb esetben minden hírt, teljesítményt és kulturális eseményt leszaroz, az olvasóitól tarhál, ami nincs rendben, ráadásul a portál főszerkesztője is olyan, “aki összeszarja magát”.  

A Facebookon tett közzé egy 10 perces videót Erdélyi “Superman” Zsolt, az SZDSZ egykori kampány-tanácsadója, amelyben keményen kifejti véleményét az Indexről. Elárulta, korábban felkérték, hogy vegyen részt az Index támogatói kampányának kidolgozásában, tárgyalt is az indexesekkel, de helytelenítette, hogy az olvasóktól tarháljanak. Szerinte amúgy is más szisztéma szerint kéne működnie a portálnak. 

Erdélyi az indexes hírszerkesztésről, nihilizmusról is elmondta a véleményét, miközben Dull Szabolcsnak, a médium jelenlegi főszerkesztőjének is beszólt. “Az Index válasszon magának új főszerkesztőt, egy olyat, aki nem sz.rja össze magát egy kakukkos órától (…) és egy külső tanácsadótól” – szúrt oda az korábbi SZDSZ-es kampánytanácsadó. Erdélyi szerint az sincs rendben, hogy az Indexnek soha semmi nem tetszik. Véleménye szerint 500 magyar kulturális eseményről, hírről, teljesítményről nem kellene az Indexnek 480-ra azt mondania, hogy szar. 

Mint, ahogy azt korábban megírtuk miközben az Index szerkesztőségének hangadói kormányzati elnyomással, sajtószabadság elleni támadással etetik a külföldi és a hazai közvéleményt, valójában a portál mostani, MSZP-s, DK-s kötődésű vezetői és régi, balliberális alapítói marakodnak egymással a koncon. A cikket itt olvashatják vissza. Ma kiderült az is, hogy a marakodás a szavannák ősi törvénye szerint zajlik: kiürült az éléskamra és egymásnak estek a felek.

Az elmúlt héten volt olyan nap, hogy több, mint fél órára le is állt a balliberális portál, akkor arra is rávilágítottunk, hogy információink szerint mindez Dull Szabolcs főszerkesztő mesterkedése lehetett, akiről köztudomású, hogy az Index több, a legbelsőbb körhöz tartozó propagandistájával együtt kiváló kapcsolatokat ápol az amerikai demokraták európai deszantosaival, amely kör gyakorlatilag egyet jelent Soros György lobbihálózatával. Forrásaink úgy érveltek: nem lepődnének meg, ha Dull szándékosan “a falnak vinné az Indexet”, majd miután mindenki jól elszörnyülködik a “pótolhatatlan portál” bedőlése fölött, a főszerkesztő az Egyesült Államokban folytatná a karrierjét.

Az Index.hu kitudódott csődközeli állapota azért is különösen pikáns, mert szerkesztőik évek óta propagandistázzák a konzervatív sajtó újságíróit, különbséget téve a piacról élő “függetlenobjektív” és a szerintük kitartott média között. Persze valójában az Index szokása áruba bocsátani a szakmai becsületet, az ő sajtótörténeti bűnük, hogy elsőként terjesztették el Magyarországon a kvázi védelmi pénzek szedésének gyakorlatát a közéletben. Számos nagyvállalkozó és politikai machinátor kapott rá lehetőséget, hogy befolyásolja az Index irányvonalát. Így lépett elő annak idején Simicska Lajos, aki Vona Gábor karrierjét igyekezett egyengeti az Index útján, korábban pedig az MSZP-közeli oligarcha, Spéder Zoltán bankár.

Akkor megkerestük Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, aki információinkra ezt válaszolta: “LOL”.

Vezető kép: PS

A “Talán nem kéne mindent leszarozni” – Már az SZDSZ korábbi kampány-tanácsadójának sem tetszik az Index bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója