Kezdőlap Aktuális Kivonul Hongkongból a TikTok a kínai nemzetbiztonsági törvény miatt

Kivonul Hongkongból a TikTok a kínai nemzetbiztonsági törvény miatt

40
0

Már nem sokáig használhatják a TikTokot Hongkongban. Hamarosan elköszönhet a 150 ezer felhasználó, mert az app tulajdonosa, a ByteDance kivonul a területről, miután Kína elfogadta a városállam autonómiáját csorbító nemzetbiztonsági törvényt.

[kapcsolodo]/hongkongban-titkositjak-az-uj-nemzetbiztonsagi-bizottsag-munkajat/[kapcsolodo]

Az új szabályozásra hivatkozva Kína már könyveket vont be, letartóztatások is voltak, és az internetezők adatait is szeretnék megkapni. Többek között a Facebook is bejelentette, hogy nem ad ki információt a felhasználóiról.

Most pedig az egyébként kínai tulajdonú TikTok is a kivonulás mellett döntött
– írja a Reuters..

A cég szóvivője szerint a kínaiak törvénye miatt szüntetik meg a szolgáltatást, ami Kínában nem érhető el, helyette egy hasonló, Douyin nevű app-ot használhatnak. Azt is közölték, hogy a jövőben nem alkalmaznak kínai moderátorokat és az adattárolást is megszüntetik Kínában.

Közben az Egyesült Államokban, a Fehér Ház tájékoztatása szerint a kínai feldolgozóipart és bevándorlást érintő elnöki rendeletek vannak előkészületben. Az amerikai külügyminiszter pedig jelezte, hogy Washington kínai közösségi média alkalmazások, közöttük a TikTok videó alkalmazás betiltását tervezi.

[kapcsolodo]/betiltanak-a-tiktokot-az-usa-ban/[kapcsolodo]

Forrás: hvg.hu

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

A fényképek feltöltője és a cikk írója