Lassan már egy éve, hogy hallani lehetett a két csevegő program lehetséges kooperációjáról, és egy élelmes úriember már fel is fedezett némi erre utaló kódrészletet a Facebook Messengerben, ráadásul más érdekességre is bukkant.

Még idén megtörténhet a WhatsApp és a Messenger összefonódása, amelynek köszönhetően amolyan cross platform jöhet létre, így pedig a különböző programot használók is képesek lennének kommunikálni egymással. Egy szoftvermérnök hívta fel a figyelmet az alábbi kódrészletre, melyet a legfrissebb Messenger verzióban kutakodva talált meg.

A megvalósítás még kérdéses, hiszen míg a Messenger egy központi szerveren tárolja az üzeneteket, addig a WhatsApp az adott végpontokon teszi mindezt a titkosítás végett, éppen ezért ezt csak egy készüléken tudjuk használni. A beszélgetések valószínűleg nem kerülnek majd fel a Facebook szerverére, hanem egy teljesen új protokollt kapunk, ezért is tarthat eddig a folyamat kialakítása.

Egy másik kódrészlet arról árulkodik, miszerint a fentiek mellé még az Instagramot hozzáfűznék, és a Messengerből akár már ide is küldhetnénk/fogadhatnánk üzeneteket. Hogy ez mikorra valósulhat majd meg, azt egyelőre még nem tudni, ám bizonyára hatalmas munka lehet mindezt kivitelezni. Bár eredetileg az idei évről volt szó, ennek ellenére abszolút nem biztos, hogy még idén megkapjuk majd az újításokat.

Forrás: GSMArena

 

The post Hamarosan összefonódhat majd a Messenger és a WhatsApp appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója