Kezdőlap Tech Egyre több applikáció próbálja meg lenyúlni a Facebookos jelszavunkat

Egyre több applikáció próbálja meg lenyúlni a Facebookos jelszavunkat

94
0

Eddig is tudtuk sajnos, hogy a Play Áruházban rengeteg a kártékony alkalmazás, és ez sajnos ismét megerősítést nyert, mivel rengeteg kártékony appot buktattak le.

Ezúttal az Evina biztonsági vállalat hozott nyilvánosságra egy listát, amelyen olyan Play Áruházba feltöltött programok találhatóak, amelyek pofátlanul benyúlják a felhasználók Facebookhoz tartozó bejelentkezési adatait.

Az appok meglehetősen egyszerű módon próbálják ellopni jelszavunkat. Nem rögtön a feltelepítés után kérik azt, hanem a mobilunkon lapulva várnak arra, hogy elindítsunk egy Facebook alkalmazást, amelynél már az általuk megjelenített ablak ugrik majd fel, itt pedig a gyakorlatilag gondolkodás nélkül adják meg adataikat a gyanútlan userek.

A Google mostanra eltávolította a problémás alkalmazásokat, ám akik már letöltötték ezeket, azoknak mindenképp érdemes azonnal törölni a programokat. A baj ugyanis nem kicsi, mivel megközelítőleg 2 millióan letöltést produkáltak az appok, amelyek között akadt játék, fitnesz alkalmazás és egyéb hasznosnak tűnő program is.

Sajnos még ma is ott tartunk, hogy nagyon könnyen átsiklanak egyes kártékony programok a Google ellenőrzése alatt, amelyek utána már közvetlenül a felhasználók készülékeire jutnak. Mi azt tanácsoljuk, hogy főleg olyan alkalmazásokat töltsetek le, amelyeket ismertek. Az újabbaknál olvasgassatok bele a hozzászólásokba, vagy esetleg keressetek rá a böngészőben, mert így jóval könnyebb kiszúrni a kártékony alkalmazásokat.

Forrás: 1, 2

The post Egyre több applikáció próbálja meg lenyúlni a Facebookos jelszavunkat appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója