Minden alap nélkül antiszemitizmussal és homofóbiával vádolta meg Apáti Bencét egy tegnapi lapinterjúban Szinetár Dóra. Az elsősorban celebként ismert énekesnő hamarosan bíróság előtt felelhet a hazug állításaiért, ugyanis Apáti Bence – mint azt a publicista a PestiSrácok.hu-nak elmondta – rágalmazási pert indít ellene.

Píárszagú interjút adott a Magyar Narancsnak Szinetár Dóra. Az igen értékes Story Ötcsillag-díjjal kitüntetett színész-énekest az ingyenreklám mellett némileg megfeddte a magyargyűlölő hetilap, amiért a Thália Színházba szerződött. A feddés hátterében az áll (azok kedvéért, akik esetleg nem értik a libsik kirekesztő, törzsi gondolkodását), hogy a Tháliát Kálomista Gábor vezeti, aki pedig vállaltan nemzeti, konzervatív, hazáját szerető ember – egy híresen toleráns libsi művész viszont nem dolgozhat csak úgy együtt egy ilyennel. Az ilyesmit legalábbis meg kell gyónni a liberális sajtó Szent Ítélőszéke előtt.

Így történt hát, hogy a Magyar Narancs nekiszegezte az obligát kérdést Szinetárnak: „Azzal, hogy a Tháliába szerződsz, fölvállalod Kálomista Gábort?” Mintha valami leprásról, köztörvényes bűnözőről, esetleg tömeggyilkosról lenne szó, akitől távol kellene magát tartania egy jóféle liberálisnak… Pedig Kálomistának csupán egy „bűne” van: jobboldali. Ezért a balliberális sajtóban őt évek óta nem kiváló filmproducerként, jeles színházi szakemberként emlegetik, akinek remek filmeket köszönhetünk – hanem páriaként, akit politikai véleménye miatt rugdosni kell. A Magyar Narancs kérdésében egyébként benne van minden, amit a liberálisokról tudni érdemes: a végtelenségig gyűlölködők, kirekesztők, képtelenek elviselni, hogy másképp is lehet gondolkodni a világról, mint ők. (El tudják képzelni, hogy egy jobboldali lapban azért vonjanak kérdőre egy jobboldali művészt, mert egy baloldali világlátású főigazgató színházába szerződött? Ugye, hogy nem. A törzsi gyűlölködés ilyen mélysége csak a libsikre jellemző.)

Szinetár Dóra tehát erre a kérdésre válaszolta következőket:

Az Operettszínház balettigazgatójának [Apáti Bencének] ezerszer durvább megnyilvánulásai vannak közszereplőként, a kinevezésekor mégsem kérdezte meg senki, miért nem mondunk fel, zsidók, melegek, másként gondolkodók és mindenki, akiket hol burkoltan, hol egyértelműen elítél hetenként egy élő tévéadásban.

Tehát Szinetár azzal bújt ki a liberális inkvizíció számonkérése alól, hogy: oké, egy jobboldali vezető színházába ment, ám az előző munkahelye, az Operettszínház (amelynek egyébként szeptemberig még a tagja, papíron) sokkal rosszabb volt, hiszen ott egy homofób antiszemita balettigazgatóval kellett együtt dolgoznia. Mondhatni, Szinetár vádalkut kötött a Magyar Naranccsal: egy kisebb bűn alóli föloldozásért cserébe terhelő vallomást tesz egy Kálomistánál is „durvább” jobboldali elhajlóra.

Soros-párti tüntetők falfirkája egy erzsébetvárosi házfalon 2018-ban (Forrás: Instagram)

Szinetár hazudik

Sajnos, van egy igen aprócska gond Szinetár Dóra kirohanásával. Nevezetesen: abból egy büdös szó nem igaz. E sorok írója személyesen és közéleti munkássága alapján is jól ismeri Apáti Bencét, aki soha semmilyen formában nem szidalmazta a zsidókat vagy a homoszexuálisokat. Sőt, éppenséggel Apáti az, aki a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikáiban, illetve a Hír Televízió Keménymagjában számos alkalommal kiállt a magyar zsidóság védelmében, akikre a legnagyobb veszedelmet jelenti a nyakló nélküli illegális migráció. Tény, hogy Apáti számtalanszor fölidézte, milyen üldöztetések, támadások érik a nyugat-európai (elsősorban franciaországi, hollandiai) zsidó embereket pusztán a származásuk, vallásuk miatt a muszlim bevándorlók részéről. Szerinte ebből okulva, zsidó honfitársaink védelmében is fontos, hogy gátat szabjunk az illegális bevándorlásnak. Nem éppen egy antiszemita ember gondolatai ezek.

Szintén teljes képtelenség, hogy Apáti Bence gyalázta volna a homoszexuálisokat. Éppen Apáti az, akit liberális közszereplők és magánszemélyek szinte naponta „buziznak” le azért, mert szerintük „aki balettozik, az buzi”. Pár hónapja például a 444.hu propagandistája, Botos Tamás készített egy buzizós mémet Apáti Bencéről – ám akkor Szinetár Dóra és a többi ügyeletes libsi fölháborodó nem volt sehol. A fenti képen látható falfirkát pedig balliberális, Soros-párti tüntetők követték el még 2018-ban. Ennyit arról, ki gyűlölködik, ki buzizik.

Apáti Bence publicista, táncművész, az Operettszínház balettigazgatója (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Irány a bíróság!

Apáti Bence a PestiSrácok.hu megkeresésére úgy fogalmazott: ledöbbent Szinetár Dóra nyilatkozatán, és vérlázítónak tartja a vádakat. Mint mondta: sok mindennel támadták már közéleti szerepvállalása miatt, így például balettos múltja miatt a nemi identitását is kétségbe vonták már, ám azzal, hogy a melegek ellen uszítana, még nem. A Magyar Nemzet főmunkatársa emlékeztetett: sok cikket írt az illegális migrációról, és arról, hogy a korlátlanul beeresztett muszlim szélsőségesek miatt milyen veszélybe került a nyugat-európai zsidóság. Emiatt is tartja veszedelmesnek Magyarországra és a magyar zsidókra nézve az illegális migrációt. Szinetár vádja tehát minden valóságalapot nélkülöz – hangsúlyozta Apáti Bence.

Írásaim, megszólalásaim visszakereshetők, visszanézhetők. Soha nem tettem olyat, amivel Szinetár Dóra megvádolt. Lehet vitatkozni sok mindenről, de egy határt nem szabad átlépni senkinek: ennyire nyilvánvaló hazugságokat nem szabad terjeszteni. A valótlan és súlyosan sértő állítások miatt kénytelen vagyok rágalmazási, becsületsértési pert indítani ellene

– közölte a publicista. Apáti szerint vagy teljes tudatlanságból vagy merő rosszindulatból rágalmazhatta meg őt Szinetár. Mellékesen megjegyezte: a színész-énekesnő már 2015-2016 táján letiltotta őt a Facebookon – feltételezése szerint azért, mert zavarta, hogy más véleménye van az illegális migrációról.

Külön pikantériája az ügynek, hogy Szinetár (papíron) szeptemberig még az Operettszínház tagja, tehát egy intézményben dolgozik a képtelen vádakkal illetett Apáti Bencével. Ennyit a kollegialitásról…

A Szinetár Dóra durván megrágalmazta Apáti Bencét – a publicista nem hagyja annyiban bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója