Kezdőlap Aktuális Orbán Viktor: „A kormány ne nyaralgasson, hanem figyeljen”

Orbán Viktor: „A kormány ne nyaralgasson, hanem figyeljen”

49
0

Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Ha Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét “felszaladjon”, ha “észnél van a határvédelemnél”, ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy “baleknak” nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból – mondta a kormányfő.

A járvány esetleges második hullámát firtató felvetésre Orbán Viktor azt válaszolta: Magyarország a járvány első hullámával szemben győzelmet aratott, de “ez egy szakaszgyőzelem”, “nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát”. Mivel a környező világ hatással van Magyarországra is, jól és okosan kell dönteni például a nyaralásról.

“Sokan vagyunk, akik úgy érezzük, ha egy évben legalább egyszer nem megyünk tengerre, börtönben vagyunk”

– mondta a kormányfő, aki arra kérte a magyarokat, hogy ne külföldre menjenek nyaralni, hanem például a Balatonra.

“Emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, az emberek úgy érzik, kitört a szabadság, de őrizzük meg az óvatosságot. A kormány pedig ne nyaralgasson, hanem figyeljen, legalábbis még pár hétig”

– tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint “Arra is törekedni kell, hogy a migráció felerősödése ne veszélyeztesse a magyar egészségügyi helyzetet”.

A kormányfő ezután főképp az uniós és migrációs kérdésekről beszélt. Elismételte, hogy Magyarország Szerbia kivételével nem nyitja meg a nem EU-s országok előtt a határait. Véleménye szerint a határvédelem egyben egészségügyi védelem is.

[kapcsolodo]orban-nem-engedunk-be-union-kivuli-polgarokat-kivetel-szerbia/[kapcsolodo]

[next]

Orbán Viktor ezután beszélt Brüsszelről és a menekültekről is. Majd kitért az új nemzeti konzultációra, amelyben a “migráció és a járványügy összefüggéséről”, “de inkább az egészségügyről és a járványról” kérdeznek, emellett pedig gazdasági kérdések is felmerülnek.

A kormányfő hozzátette, hogy szerinte gazdaságilag jobban mennek a dolgok itt, Közép-Európában, mint nyugaton.

“A magyar emberek nagyon lassan realizálják, vagy nem igazán, hogy az egész közép-európai perspektíva megváltozott: pénzügyeink rendezettebbek, de egy baj van: szegényebbek vagyunk”

– mondta Orbán, aki hosszasan beszélt arról is, hogy felfogása szerint a mostani EU-s gazdasági újraindítási alap arról szól, hogy Kelet-Európa megsegítse-e a bajba jutott déli államokat.

“Ne legyünk balekok. Áll is a bál Brüsszellel, késhegyre menő viták zajlanak Európában a gazdaság újraindításával kapcsolatban” – mondta a kormányfő, aki azonban nyugodt, mert ma a parlament elfogadja a 2021-es költségvetést.

Az interjúban kitértek az MSZP elhíresült álvideójára is, amelyről a kormányfő úgy fogalmazott: “az elmúlt harminc év erkölcsi mélypontja” volt.

“Azt meg végképp nem értem, hogy kilopkodják a postaládákból a nemzeti konzultációs kérdőíveket”

– mondta a miniszterelnök, aki szerint azonban a magyarok okos, felnőtt emberek, akik el tudják dönteni maguktól, ki akarják-e tölteni ezeket a kérdőíveket.

A fényképek feltöltője és a cikk írója