[sz]Fotó: MTI/EPA/AAP/Daniel Pockett[sz]
A koronavírus miatt karanténban lévő szállóvendégekkel kerültek intim kapcsolatba biztonsági őrök több melbourne-i hotelben – számolt be róla a helyi média a The Herald Sun cikke alapján.

Biztonsági cégek alkalmazottai szegték meg a karantén szabályait, akiket azért fizetnek, hogy ezek betartását ellenőrizzék azoknál, akiket hotelekben különítettek el, jellemzően külföldieket vagy külföldről érkezőket.

[kapcsolodo]kotelezo-lesz-a-kesztyu-es-a-szajmaszk-a-szexmunkasoknak-amszterdamban/[kapcsolodo]

A Herald Sun forrásai szerint az őröket nem képezték ki eléggé erre a munkára, és megfelelő védőfelszerelést sem kaptak, ahogy a hotelek személyzete sem. Az őrök ráadásul egymás között sem tartották be az előírásokat, mert rendszeresen kezet fogtak egymással, ugyanazt a cigarettát szívták, és többen utaztak egyszerre a liftben.

A hotelekbe “karanténőröket” küldő security cégek esetében egy másik vád is felmerült, miszerint számos olyan munkavállalóért kértek pénzt a kormánytól, akik nem is léteztek, vagy közel sem annyi munkaórát dolgoztak, mint amennyit a papírokon feltüntettek a cég vezetői.

A “karanténhotelekben” más szabálytalanságok is történhettek, például a karanténban lévők más szállóvendégekkel is találkoztak, hogy társas- és kártyajátékokkal üssék el az időt.

Daniel Andrews, Victoria állam kormányfője megerősítette az értesüléseket. Azt mondta,

számos szabálysértés történt több szállodában is, amelyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy az állam egyes részein május végén és június elején ismét emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma. A kormányfő elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és vizsgálatot indított az ügyben.

[next]

Greg Hunt egészségügyi miniszter is azt mondta, ha valóban igazak a biztonsági őrökről szóló híresztelések, akkor ez a viselkedés elfogadhatatlan. Felszólította a hatóságokat, hogy vonják felelősségre őket.

Több országhoz hasonlóan, Ausztráliát is elérte a koronavírus-járvány második hulláma, mivel újra nőni kezdett az új fertőzöttek száma. Victoria államban (amely az ország második legnépesebb állama) újra korlátozásokat vezettek be, Melbourne-ben pedig 30 kerületben is újra életbe lépett a karantén.

Képünkön: Elnéptelenedett utca Melbourne egyik elővárosában, Ascot Vale-ben 2020. július 2-án. A térségben ugrásszerűen megnőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ezért a hatóságok Melbourne számos elővárosát karantén alá helyezték július 29-ig.

Forrás: Daily Mail, Yahoo News

A fényképek feltöltője és a cikk írója