Karácsony Gergely Budapest vezetése és érdemi intézkedések helyett tovább folytatja klímavédelembe csomagolt ámokfutását. A rakpart lezárása, kerékpársávok kijelölésével okozott közlekedési katasztrófa után megérkeztek a 3-as metró vonalára a hőség enyhítésére zöld megoldást kínáló ivókutak. Igaz, Karácsony Gergely a főpolgármester-választási kampányban még azt ígérte, megválasztása esetén klimatizálják a 3-as metró vonalát. Ez a mai napig nem történt meg, de nagyon úgy tűnik, nincs is ilyen szándék. Az ígéretek módosulása pedig magyarázható például azzal, hogy azóta klímakatasztrófát hirdettek. 

Emlékeznek még arra, hogy tavaly nyáron Karácsony Gergely hőmérővel a kézben kampányolt a metrón? 

A klímaváltozás korszakában lenn a föld alatt légkondi nélküli metróval utazni nem akármilyen kihívás

– mondta akkor.

Be is ült hőmérővel egy metrókocsiba és megállapította, hogy közel 35 fok van. Ígéretet is tett a szerelvények klimatizálására, aztán ez az ígéret a 2020-as költségvetés összeállításáig el is olvadt. Kiderült, olcsó kampányfogás volt csupán a hőmérőzés és egyáltalán nem is számoltak a klímák beszerelésével. Ughy Attila képviselő erről szóló javaslatát hosszú vita után fedezethiányra való hivatkozással sem emelték be a büdzsébe. Karácsony az előző fővárosi vezetést szidalmazta magyarázat helyett. 

Végül olcsóbb és zöldebb megoldás mellett tette le a voksot. A vonal 8 állomásán rozsdamentes acélból készült, palack töltésére is alkalmas ivókutakat állítottak fel. 

Karácsony újabb csodáját kollégánk Tisóczki Flóra ma lencsevégre is kapta. Mutatjuk: itt ihat egyet ha a melegben úgy érzi, hogy leolvad a ruhája. Ha pohár, palack hiányában összevizezné a ruháját, nem kell aggódni, a 34 fokban gyorsabban megszárad. 

 

A Karácsony tovább feszíti a húrt: a beígért klíma helyett ivókutakat kap a 3-as metró közönsége bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója