Osváth Zsolt vlogger és a PestiSrácok.hu munkatársai szokatlanul sokat üzengettek egymásnak a képernyőkön keresztül az elmúlt időszakban, a cicaharcból pedig egy élő Polbeat-beszélgetés kerekedett kedden az R56 Sörözőben. Az egymást csillámpóniként marcangoló felek között hamar felforrósodott a hangulat, a PestiSrácok.hu munkatársai számon kérték a vloggert, hogy miért állított hazugságokat a Hír TV Keménymag című műsorával kapcsolatban, az amerikai események kapcsán pedig a randalírozó antifák mellett kiálló LGBTQ-közösségről volt szó. 

Osváth Zsolt a műsor elején elmondta, annak idején egy valóságshow-ban kezdte a tévézést, azonban ha a Való Világban szeretett volna közéletről és politikáról beszélni, annak nem lett volna műsorértéke, ezért az ilyen jellegű ambícióit egy saját csatornán valósította meg. 

A kezdeti kellemes viccelődés után Jeszenszky Zsolt tetemre hívta a vloggert, kifejtette, Osváth Zsolt a vlogjában valótlanságot állított, amikor azt mondta, a Hír TV Keménymag című műsorában elhangzott, hogy “aki meleg az nem magyar”. A vlogger tagadta a vádakat, szerinte Jeszenszky félreértette, hiszen nem a Keménymagra utalt. 

Mint kiderült, Osváth Zsoltot érzékenyen érintette, hogy Dezse Balázs egy tévéműsorban szivárványos zászlóval imitálta az antifa tüntetőket, véleménye szerint ez egy szimbolikus dolog volt, ami a magyarok és a melegek közötti ellentéteket erősíti fel.  Jeszenszky Zsolt elmondta, senki nem mondhatja meg, hogy milyen műsorok kerülhetnek képernyőre, ahogyan mi sem próbáljuk azt sugallni, hogy a vlogger csatornájának nincsen helye a világhálón. 

Mindenféle műsor lehet, mindenféle beszélgetés lehet, legalábbis mi így gondolkodunk a konzervatív oldalon

– hívta fel a figyelmet Jeszenszky. Hozzátette:

a liberális oldalon van az, hogy a poénokat nemhogy meg kell magyarázni, hanem bocsánatot kell értük kérni.

Szóba kerültek az amerikai események is. Osváth Zsolt nem gondolja úgy, hogy a randalírozó antifák mellett kiálló LGBTQ-közösség tagjai a boltok feltörése és a rombolás mellett állna ki, úgy véli, a világban igenis létezik nemi, faji és vallási megkülönböztetés.

A PestiSrácok.hu munkatársai ezzel nem értettek egyet, szerintük teljesen mindegy a bőrszín, az viszont igaz, hogy vannak rasszista egyének, de emiatt nem szabadna azt állítani, hogy a probléma rendszerszintű, különösen nem az Egyesült Államokban. 

A KÖZVETÍTÉST AZ ITT.OTT TV TÁMOGATTA. 51 MAGYAR TÉVÉCSATORNA, BÁRHOL A VILÁGON, KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL! SMART TV-N ÉS MOBILON IS NÉZHETŐ!

A Polbeatet és minden más élő közvetítésünket itt, a PS-en és a Videa-csatornánkon visszanézhetővé tesszük.

PESTISRÁCOK.HU produkció

A videót készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál

A Hazugság, hogy “aki meleg, az nem magyar” – Polbeat videó bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója