Kezdőlap Tech Elephone PX Pro – pop-up kamera, keret nélküli kijelző, korrekt vas, barátságos...

Elephone PX Pro – pop-up kamera, keret nélküli kijelző, korrekt vas, barátságos ár

39
0

Az Elephone PX Pro egy prémium középkategóriás okostelefon, amelynek megjelenítőjét szinte alig veszik körül keretek, ez a bravúr pedig a telefon házába rejtett szelfi kamerának köszönhető. A mindennapos használathoz bőven elegendő hardver, és a naprakész szoftver teszi csak igazán vonzóvá a készüléket a barátságos árcédula mellett.

Az Elephone PX Pro jelenleg 149,99 $-os áron rendelhető a Banggood webáruházából, ami magyar valutára átszámítva nagyjából 47 700 Ft-ot jelent. További részletek a lenti linken!

Dizájn és kijelző

Az Elephone PX Pro legvonzóbb tulajdonságai a formaterv és a kijelző, ezek ugyanis egy jóval drágább készülék képét mutatják, mint amennyibe a telefon igazából kerül. Ami az anyaghasználatot illeti fém és műanyag felhasználásával készült a mobil külső burkolata, és ez bár egyéni ízlés kérdése, szerintünk a kínaiak telefonja nagyon is jól néz ki. A készülék 78,9 x 157,9 x 9,5 mm-es térbeli jellemzőkkel rendelkezik, a patikamérleg pedig 208 grammot mutat, amennyiben valaki tudományos érdeklődéstől fűtve ráhelyezi a mobilt.

Az Elephone PX Pro megjelenítője 6,53 hüvelykes, ezen a felületen pedig 1920 x 1080 képpont jelenik meg, ami 395 ppi pixelsűrűséget jelent. Mivel a gyártás során IPS panel került felhasználásra, a betekintési szögekre és a színek teltségére nem lehet majd panasz. A képernyőt rendkívül vékony keretek ölelik körbe, mivel az előlapi kamera egy spéci mechanizmus révén emelkedik ki a telefon házából, nem volt nehéz lefaragni belőlük.

Hardver

Az Elephone PX Pro burkolata alatt 8 magos processzorral dolgozó MediaTek Helio P70 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé a szakemberek 4 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely beszerelését érezték helyénvalónak. A háttértár egyébként bővíthető. A készülék támogatja két hálózati kártya egyidejű behelyezését, és mivel kapunk külön foglalatot a tárhely bővítését célzó micro SD kártyának, nem szükséges kompromisszumot kötni milyen extra lehetőségekkel élünk. A mobil belsejében található LTE modem minden magyarországi telekommunikációs frekvenciára képes felcsatlakozni, így a vidéki felhasználók is a lehető leggyorsabb mobilnetet használhatják majd. Rövidebben: van B20. Az említésre méltó funkciók közé tartozik a hátlapon található biometrikus szenzor, mely az ujjlenyomata alapján azonosítja a tulajdonost, aztán ott van továbbá az NFC chip, amellyel elérhető a mobilfizetés és egyfajta villámgyors adatátviteli lehetőség is, kétcsatornás Wi-Fi modem, Bluetooth 4.0 modul, valamint GLONASS műholdas rendszerekkel kommunikáló navigációs rendszer teszi teljessé a felhozatalt. Kissé szomorúan konstatáltam, hogy a telefonra nem fért fel a fülhallgató kimenet, de legalább az FM rádió megmaradt.

Kamerák

Az Elephone PX Pro hátoldalán egy 48 megapixeles elsődleges érzékelő viszi a prímet, amely mellé a gyártó egy 5 megapixeles mélységszenzort applikált.

A már többször említett periszkópos mechanika révén megjelenő, majd eltűnő előlapi kamera 16 megapixeles felbontással dolgozik. Nem világmegváltó, de az ár ismeretében nagyon korrekt képrögzítő rendszerek ezek.

Akkumulátor

A telefon csinos burkolata alatt egy 3300 mAh kapacitású akkumulátor végzi a hardveres komponensek energiaellátását, a lítium-polimer technológiára épülő telep házilag nem cserélhető, gyorstöltést sem támogat, viszont minden további nélkül használhatóak az indukciós padok.

Szoftver

Az Elephone PX Pro már az első bekapcsolástól kezdve Android 10 operációs rendszert futtat, ráadásul ez egy teljesen gyári, módosításoktól és előre telepített alkalmazásoktól mentes verzió. Természetesen elérhető a magyar nyelv is.

Az Elephone PX Pro most mindössze 149,99 dolláros áron rendelhető a Banggood online kereskedéséből, a vételár magyar valutára átszámítva nagyjából 49 700 forintot jelent. További tudnivalók és megrendelési lehetőséget a lenti linken!

Tippek a rendeléshez:

  • Megbízható oldalról rendelj (pl. GearBest, Banggood, Geekbuying, Geekmaxi, Tomtop, Aliexpress, stb.).
  • Fizess PayPallel, ha van rá mód, mert ez védelmet nyújt.
  • 35 euró (~40 dollár) végösszeg alatti rendelésnél nincs vámolás, nyugodtan rendelhetsz.
  • Drágább terméket vásárolj EU raktárról vagy valamilyen vámmentes szállítási móddal (pl. Priority Line/EU Priority Line).

További hasznos tudnivalók a KínaiGuru oldalán.

Forrás: Banggood

The post Elephone PX Pro – pop-up kamera, keret nélküli kijelző, korrekt vas, barátságos ár appeared first on Techlabor.

A fényképek feltöltője és a cikk írója