Kezdőlap Aktuális Megnőtt a koronavírus-fertőzések száma Felső-Ausztriában, iskolákat és óvodákat zárnak be

Megnőtt a koronavírus-fertőzések száma Felső-Ausztriában, iskolákat és óvodákat zárnak be

33
0

[sz]MTI[sz]

Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban – jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán.

“Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés” a vírus további terjedésének megakadályozására

– mondta. Az intézkedést az indokolja, hogy Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok “dinamikus növekedése”. A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban.

A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése.

[kapcsolodo]/megabulival-bucsuztattak-a-koronavirust-tobb-ezren-unnepeltek-a-pragai-karoly-hidon-a-csehek/[kapcsolodo]

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay

A fényképek feltöltője és a cikk írója